Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, CSM Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș | În deschiderea sezonului, derby “de Alba” în Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, de la ora 17.30, pe “Cetate” se deschide sezonul fotbalistic cu un derby “de Alba” între conjudețenele CSM Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș, divizionarele terțe ce vor fi colege în Seria 9 a celui de-al 3-lea eșalon.

Partida contează pentru primul tur al Cupei României, fiind amânată de miercuri la solicitarea grupării din Cetatea Marii Uniri, aflată în prlin proces de reorganizare după preluarea de către primăria municipiului Alba Iulia. Sub presiunea timpului au fost numeroase probleme de rezolvat în ultimele zile de oficialii uniriști, plecând de la plătirea datoriilor către Al. Giurgiu și Bicheși, pentru a putea fi ridicată interdicția de transferuri, până la așteptarea oficială a apropbării la FRF a cesionării dreptului de participare dinstre AFC Unirea 1924 Alba Iulia, și nu în ultimul rând semnarea contractelor (atât cu cei vechi, cât și cu nou-veniții) pentru a avea drept de joc în primul meci disputat sub titulatura CS Municipal Unirea Alba Iulia.

*Adrian Vâsâi, așteptat la meci

La joc este așteptat să asiste și sibianul Adrian Vâsâi, cel care negociază de aproximativ o lună cu gruparea albaiuliană. Fost selecționer timp de aproape 5 ani al reprezentativei Under 19 a României cu care a participat în iunie la Campionatul European, antrenorul de 57 de ani a refuzat prelungirea colaborării cu FRF, motivând că își dorește o experiență în străinătate (se află în negocieri cu Kuweit, o selecționată din zona arabă). La acest joc, banca tehnică va fi asigurată tot de Marcel Rusu, care ar continua colaborarea cu Vâsâi, dacă va accepta să preia o echipă din Liga 3 cu nicio săptămână înaintea debutului oficial. În tabăra amfitrionilor sun multe necunoscute în privința formulei, în condițiile în care trebuie înregistrate la FRF noile contracte.

Și ocnamureșenii au avut o vară încărcată, cu un nou antrenor, Dan Roman și o modificare din temelii a efectivului (numai 8 jucători din sezonul trecut au rămas!). Din diverse motive Ognean, Dula și Serbănescu (toți Viitorul Cluj) nu vor fi legitimați, se poartă tratative cu senegalezul Thiam Ousmane dar și cu portarul Raul Stângă și mijlocașul Darius Mic (ambii Viitorul Cluj), pentru a acoperi numeric lotul.

Primul meci este cel mai important și îmi doresc să începem cu dreptul pentru a avea un tonus ridicat în prespectiva campionatului, dar și pentru a debuta cu dreptul în postura de antrenor. Va fi un meci greu întrucât nu știm cum vor aborda adversarii acest joc, cum vor reuși să se organizeze”, a spus Dan Roman, care s-a și legitimat la “Soda dragă”, pentru a juca în caz de nevoie.

În 31 august va fi turul al doilea al competiției “KO”, fază în care va intra și Metalurgistul Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș, eliminată în sferturile de finală la Under 17, după 2-6 cu SCM Zalău!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Sebeș a fost eliminată în sferturile de finală ale Campionatului Under 17, după eșecul drastic din deplasare cu SCM Zalău, scor 2-6 (0-3). Vizitatorii conduși de Doru Oancea au fost copleșiți de miza jocului eliminatoriu. emoțiile și-au spus din plin cuvântul și după un sfert de oră gazdele aveau avantaj de 3 goluri. Zarurile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea