Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte *Test dificil cu campioana din Dâmboviţa

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 66Primul test adevărat din acest sezon pentru echipa lui Miroslav Popov are loc sâmbătă seară, într-un meci care contează pentru etapa a IV-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, când CSU Alba Iulia întâlneşte campioana CSM Târgovişte. Meciul se anunţă unul dificil pentru universitare, având în vedere că întâlnesc pe nimeni alta decât campioana en-titre, CSM Târgovişte, echipa care a eliminat-o sezonul precedent pe CSU în semifinale şi una din formaţiile de tradiţie din acest sport din România. Totuşi, gazdele ar putea avea un atu dat de faptul că joacă în faţa propriilor suporteri şi pot aborda partida cu încredere având în vedere că debutul de sezon a demonstrat că dâmboviţencele sunt de învins, fiind deja depăşite de Sepsi Sf. Gheorghe în Cupa României, respectiv de ICIM Arad în campionat.

În ceea ce priveşte debutul de sezon, acesta este mai bun pentru gazde care sunt neînvinse, în cele două competiţii interne, legând cinci victorii consecutive, două în Cupa României, tur-retur cu Nova Vita Tg. Mureş, respectiv trei în campionat cu Phoenix Galaţi, Olimpia Braşov şi Universitatea Cluj-Napoca. Lucrurile nu au stat la fel de bine pentru adversarele universitarelor, care au avut un start de sezon mai dificil pe care nu l-au gestionat aşa cum trebuie. Astfel, CSM Târgovişte a fost eliminată din optimile Cupei, de Sepsi Sf. Gheorghe după o manşă retur dezastruoasă, pierdută la diferenţă de 20 de puncte în deplasare, iar în campionat a fost învinsă în manşa inaugurală de eterna rivală ICIM Arad, reuşind pe de altă parte alte două victorii cu CSBT Alexandria şi Universitatea CSM Oradea. De remarcat însă că târgoviştencele au reuşit cucerirea trofeului Supercupa României, în detrimentul aceloraşi arădence.

În întâlnirile directe avantajul este clar de partea trupei din judeţul Dâmboviţa, care conduce cu scorul de 13-3, reuşind să câştige şi ultimele două partide oficiale face to face, cele din semifinalele campionatului precedent. Pe lângă aceste confruntări din competiţia internă, de menţionat că singurele partide amicale susţinute de CSU în pre-sezon au avut loc chiar în compania campioanei, ambele s-au desfăşurat în Sala de Sport a Universităţii, iar scorul întâlnirilor a fost de 1-1, cele două combatante reuşind să îşi adjudece câte o confruntare.

Partida dintre CSU Alba Iulia şi CSM Târgovişte va avea loc sâmbătă, 11 octombrie 2014, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii din Alba Iulia.

Declaraţie Miroslav Popov: „Împotriva lui CSM Târgovişte vom avea un meci cu adevărat dificil, dar pentru noi este important să jucăm la potenţialul maxim din acest moment, să evităm greşelile, iar dacă avem ocazia să obţinem victoria să profităm de ea, vom face tot posibilul să câştigăm. Târgovişte este o echipă puternică, cu jucătoare valoroase, dar nici noi nu consider că suntem mai prejos şi sper să putem profita de avantajul propriului teren. Cred că ne va lipsi enorm Elisabeth Pavel în acest meci, deoarece aveam nevoie de o jucătoare înaltă, puternică, capabilă să se poată lupta sub panou cu masivii pivoţi ai campioanei en-titre”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea