Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sâmbătă, ora 15.00, CS Ocna Mureș – CSM Unirea Alba Iulia | Derby “de Alba” incitant în startul sezonului de primăvară

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș – CSM Unirea Alba Iulia, sâmbătă de la ora 15.00, meci contând pentru etapa a 16-a a eșalonului terț, este un derby “de Alba” perfect pentru startul fotbalistic al anului: o confruntare cu miză pentru conjudețene, ambele având nevoie de puncte, gazdele (din postura de “lanternă roșie”, 9 puncte) pentru a lua o gură de oxigen în bătălia din subsol, “alb-negrii” (poziția a 4-a, 24 de puncte), în intenția de a se califica în play-off.

În manșa tur, pe “Cetate”, în 8 octombrie, a fost un duel nebun de-a dreptul, adjudecat de uniriști, scor 3-2, prima victorie stagională, în care de la 1-0 s-a ajuns la 1-2, ambele formații trecând prin toate stările posibile.

Era începutul ascensiunii pentru albaiulieni (7 meciuri câștigate din următoarele 9 dispute), în vreme ce “Soda dragă” s-a prăbușit realmente, prinsă pe două fronturi (calificată în grupele Cupei României, unde a remizat în noiembrie, la Zlatna, cu Craiova lui Rădoi) și e ultima atât în ierarhia la zi, cât și în clasamentul jocurilor în fața fanilor (7 puncte, 3 înfrângeri consecutive, ultimele două cu conjudețene: 2-3 cu CSU Alba Iulia și 0-6 cu Metalurgistul Cugir!).

*Ocnamureșenii n-au mai câștigat de aproape 6 luni!

Etapa a 4-a, în 17 septembrie, 4-3 acasă cu Avântul Reghin, reprezintă data ultimului succes ocnamureșean în Liga 3, adică în urmă cu aproape 6 luni (175 de zile)! Atunci CS Ocna Mureș era a 3-a în Seria 9, dar în următoarele 11 jocuri a strâns, incredibil, doar două puncte, ajungând la 175 de zile fără a cunoaște gustul victoriei, excepție fiind “bomba” din competiția “KO” (1-0 cu prim-dizizionara Chindia Târgoviște, în 19 octombrie).

Ne așteaptă 3 jocuri foarte grele înaintea play-out-ului, primul dintre ele – un derby județean, dar ce am arătat în ultimele amicale ne conefră speranțe că o să reușim rezultatele scontate. Este presiune și pe noi și pe adversari, avem obiective diferite, important fiind faptul să nu pierdem în acest debut de sezon”, a precizat Dan Roman.

*Giurgiu, la un pas de a schimba tricourile

În iarnă, Alexandru Giurgiu, căpitanul gazdelor, a fost la o semnătură de a reveni la fosta sa echipă, Unirea Alba Iulia, însă în cele din urmă negocierile între cluburi nu s-au concretizat și mijlocașul a rămas la Ocna Mureș, putând fi considerat… cea mai bună achiziție a gazdelor.

“Anticipăm o luptă încrâncenată, sunt ambiții și orgolii la mijloc. O dispută a ambițiilor, din care vrem puncte. Ne dorim însă să avem parte de un spectacol fotbalistit, iar cel mai bun să câștige”, a spus Marcel Rusu.

Absențe de la gazde D. Mic – suspendat două etape și Kiraly – indisponibil până la toamnă, iar la vizitatori Circov (fractură la laba piciorului), dar e posibil să fie în lot și Dehelean (în perioada de recuperare din punct de vedere fizic, după accidentare).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea