Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia | Derby “de Alba”, la ora 15.00, cu miză locul secund în play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Conjudețenele Metalurgistul Cugir (poziția a 4-a, 28 de puncte) și CSM Unirea Alba Iulia (locul secund, 30 de puncte), se înfruntă sâmbătă, la ora 15.00, pe “Arena Cugir” în ultima rundă a sezonului regular al Seriei 9 din Liga 3.

Chiar dacă ambele combatante sunt calificate în play-off, miza acestui derby “de Alba” este clasarea pe poziția a doua, care asigură mai multe meciuri acasă în faza următoare a campionatului, loc râvnit și de Unirea Ungheni (treapta a treia a podiumului, 29 de puncte), ce are deplasare la Reghin. În funcție de jocul rezultatelor, oricare dintre cele trei echipe poate încheia pe locurile 2, 3 sau 4.

Dacă gruparea din Cetatea Marii Uniri este pe val, cu 3 victorii consecutive, după în această primăvară a câștigat ambele dispute (3-0 la Ocna Mureș, 4-0 cu Avântul Reghin), fără ca oponenți să înscrie, în schimb “roș-albaștrii” traversează o perioadă dezamăgitoare: au început modest anul, două eșecuri cu același scor, 0-2, cu codașele Viitorul Cluj și Sănătatea Cluj (două înfrângeri la rând au mai înregistrat cugirenii în aprilie 2022, în play-out). Un ascendent moral pentru uniriști, care în premieră în ultimii 7 ani, abordează un asemenea duel de pe o poziție superioară în ierarhie. Cele două se vor mai întâlni în 3 rânduri în play-off, sâmbătă urmând a se stabili câte dintre acestea vor fi la Cugir și câte la Alba Iulia.

*În toamnă, “thriller” pe “Cetate”

În tur, pe “Cetate” a fost un adevărat “thriller”, 3-1 (0-1) pentru CSM Unirea Alba Iulia. Cugirenii au terminat cu doi oameni mai puțin, au incrimnat arbitrajul (au solicitat eliminarea lui Benkirat, 63, când aveau avantaj), iar amfitrionii au reușit o “remontada” în ultima jumătate de oră (două duble lovituri pentru adversari, penalty-uri și eliminările lui Boldea, respectiv Vitinha). Acest insucces a pus punct hegemoniei Metalurgistului în Alba, ce adupa 4 ani și jumătate și 18 dueluri fără a pierde.

*În 2021, “Nu lăsați Unirea să moară!”

În campionatul trecut s-a înregistrat o dublă victorie cugireană, 3-2 la Alba Iulia și 2-0 acasă, în 6 noiembrie 2021 (goluri foștii uniriști Selagea și I. Grozav), meci început cu 29 de minute întârziere, la finele căruia Bogdan Petric, managerul sportiv al gazdelor, a impresionat prin mesajul “Nu lăsați Unirea să moară! Istoria trebuie să meargă mai departe”. Apelul la respect venea într-o perioadă critică a “alb-negrilor”, aflați la limita supraviețuirii.

Nu se anunță probleme de efectiv pentru cele două rivale, care în intersezon au înregimentat jucători de la oponentă, I. Grozav (la CSM Unirea), respectiv Cîrloanță (la Metalurgistul, via CSC Șelimbăr), inclusiv Haj fiind apt (a ratat pregătirea din pricina unei accidentări la gleznă).

“Nu vrem să adăugăm presiune suplimentară acestei întâlniri, dar venim după două înfrângeri și ne propunem să ne revanșăm la prima apariție a anului în fața suporterilor”, a precizat Călin Mureșan, directorul CS Metalurgistul Cugir.

Este un joc normal de campionat, cu ambiții și orgolii, ca la toate întâlnirile între combatante din același județ. Vizăm locul secund, dar până la urmă să câștige cea mai bună echipă, la finele unei întâlniri disputate în spriritul sportivității”, a spus antrenorul Marcel Rusu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea