Rămâi conectat

Sport

Sâmbătă, la ora 11.00, pe „Cetate”, FC Unirea – Arieşul Turda

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Formaţia din Cetatea Marii Uniri a trăit din plin emoţiile neprogramării din pricina datoriilor de 19.000 euro către Dâlbea, situaţie care ieri la ora prânzului nu era rezolvată, „alb-negrii” fiind la un pas de a pierde la „masa verde” disputa cu Arieşul Turda! Jocul de sâmbătă, de pe „Cetate” este unul extrem de important în zona din subsolul clasamentului, ambele formaţii râvnind să dea lovitura pentru a nu-şi periclita şansele de rămânere în liga secundă. În acest moment, FC Arieşul are 20 de puncte, iar Unirea, aflată pe penultimul loc a acumulat 18 puncte, tot atâtea câte are şi UTA Arad (penalizare de 12 puncte, impusă de Federaţie), iar partida directă dintre cele două echipe ce visează la salvare contează pentru etapa a 20-a a seriei vestice. „Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom juca, ar fi ceva incredibil. Am trăit cu sufletul la gură o săptămână încărcată, sub ameninţarea banilor cuveniţi pentru memorii”, a comentat antrenorul Gabi Stan.
lLa mâna lui Dâlbea,
salvaţi de Pandurii!
Fostul căpitan unirist nu a acceptat o reeşalonare a datoriilor şi în consecinţă, problema devenise gravă pentru gruparea albaiuliană, ce mai are şi jucătorii actuali neplătiţi de două luni. Dacă Arieşul vine la Alba după două runde în care a stat, uniriştii se prezintă cu moralul „sus” în urma victoriilor consecutive cu Petrolul Ploieşti şi Gaz Metan CFR Craiova. „Speram să se găsească soluţii şi să se stingă litigiul. Nu învinovăţim pe nimeni, poate s-au făcut greşeli, dar ne dorim să jucăm. Suntem într-un moment de cotitură, trebuie să tranşăm în favoarea noastră următoarele meciuri, să nu mai stăm cu sabia deasupra capului la orice pas greşit”, a declarat căpitanul Adrian Câmpeanu. În cele din urmă, ieri după-amiază, când lucrurile deveniseră critice, prin intervenţia AFAF şi graţie unei tranşe venite de la Pandurii Tg Jiu, restanţele lui Dâlbea au fost achitate integral, iar cazurile Cernea şi N. Varga au fost „păsuite” până săptămâna viitoare.
lArieşul steril…
Turdenii au înregistrat în retur două remize albe (la Oradea şi cu CSM Rm Vâlcea) şi n-au mai înscris vreun gol de 5 partide oficiale, mai precis din etapa a 12-a (13 noiembrie, 1-0 cu echipa lui Falub, ACSMU Poli Iaşi). În continuare fără Bucurică, M. Pistol, T. Ivan, Negură şi Bălaş, „alb-negrii” pot conta pe C. Cristea (întors de la Pandurii), G. Ivan (revenit după accidentare) şi brazilianul Eduardo (legitimat). „Este cel mai greu meci din campionat, dacă învingem, 80 la sută suntem salvaţi. Venim după două victorii mari, în care am stricat cotele la pariuri. Partea financiară aparţine conducătorilor, nădăjduim să se găsească soluţii, să depăşim impasul şi să luăm toate punctele”, a conchis Dragoş Boboc.
Echipa probabilă: Pascal – Bălu, Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, Pleniceanu, D. Militaru, Boboc – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu *Arbitri Ad. Ilyeş (Ploieşti), G. Dan (Timişoara), L. Ilieş (Braşov), rezervă Căt. Buşi (Rm Vâlcea); observatori D. Jiga (Bistriţa), D. Cura (Arad).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea