Rămâi conectat

Sport

Salbă strălucitoare de medalii pentru sportivii CS Unirea Alba Iulia la Campionatele Naţionale de Orientare – 3 medalii de aur, 5 de argint, 2 de bronz

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În perioada 30 august – 2 septembrie s-au desfăşurat, la Iaşi, finalele Campionatelor Naţionale de Orientare în alergare în probele de Sprint, Medie Distanţă, Lungă Distanţă şi Ştafetă, desfăşurate în această ordine.

La această competiţie CS Unirea Alba Iulia a aliniat la start un număr de 9 sportivi în probele individuale şi 3 ştafete, câte una la juniori, senioare şi seniori.

Sportivii unirişti au avut clasări pe podium în fiecare dintre cele 4 etape reuşind să cucerească o întreagă salbă de medalii totalizând 10 medalii dintre care 3 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz.

Ziua de sâmbătă, 1 septembrie, a fost una cu adevărat magnifică. În finala probei de Lungă Distanţă, etapă de concurs a contat pentru clasamentul mondial al elitei masculine şi feminine fiind clasificată WRE (world ranking event), victoria a revenit la ambele categorii sportivilor de la CS Unirea Alba Iulia, Irina Maiorescu (senioare) şi Tamas Bogya (seniori) care pe lângă medaliile de aur şi titlurile de campioni naţionali au obţinut şi puncte importante în clasamentul mondial. Tot la seniori Milea Radu s-a clasat pe un onorabil loc 5. În aceeaşi zi a fost obţinută şi cea de a treia medalie de aur prin Ştefan Copeţchi care a devenit campion naţional la  juniori I.

Rezultatele obţinute în celelalte probe individuale au fost următoarele:
I. Proba de Sprint: Irina Maiorescu – locul 2; Copeţchi Ştefan – locul 3
II. Proba de Medie Distanţă: Irina Maiorescu, Bogya Tamas – locul 2; Copeţchi Ştefan – locul 3.

În ultima zi a întrecerilor s-au desfăşurat probele de ştafetă unde CS Unirea Alba Iulia a intrat în posesia medaliilor de argint atât la senioare (în componenţa Andreea Dănilă, Maria Boyko, Irina Maiorescu) cât şi la juniori (în componenţă Vasile Aluaş, Robert Muscaliuc, Ştefan Copeţchi). Ştafeta seniorilor avându-i în componenţă pe Radu Milea, Marius Anghel şi Tamas Bogya s-a clasat pe locul 5.

Rezultatele foarte bune obţinute în acest an şi la această competiţie au făcut ca cei trei campioni naţionali să fie selecţionaţi în lotul României care va face participa, în perioada 5-9 septembrie, la Campionatele Europei de Sud-Est la Orientare (SEEOC) care se vor desfăşura în Turcia, la Bursa. Din păcate Bogya Tamas nu va putea face deplasarea neprimind acordul de la locul de muncă (fiind angajat al MApN) dar Irina Maiorescu şi Ştefan Copeţchi vor participa la această importantă competiţie şi aştept de la ei clasări cât mai bune, poate chiar să se întoarcă cu medalii”, a spus Marius Anghel, instructor sportiv – Orientare la CS Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea