Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Sala Polivalentă din Blaj, inaugurată de echipa națională a României de volei feminin, în luna iulie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sala Polivalentă din Blaj va fi inaugurată, neoficial, de echipa națională a României de volei feminin, în luna iulie, cu prilejul unui cantonament centralizat pe care “tricolorele” îl vor efectua în “Mica Romă”, stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatul European din luna august.

Cu acest prilej naționala României va susține și două partide de verificare, stagiul începând în 12 iulie.

Este un sprijin pe care Blajul îl oferă echipei noastre naționale de volei feminin, cu toate că Sala Polivalentă nu va fi inaugurată, în mod oficial, până atunci”, a punctat Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiul Blaj.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sala Polivalentă din municipiul Blaj este singura de acest fel din județul Alba și va avea o capacitate de 1800-2000 de locuri, urmând să intre în circuitul oficial, după toate probabilitățile, la finele acestui an, după ce se vor încheia toate lucrările, aflate în curs de finalizare.

Astfel, se poate spune că Blajul va deveni capitala voleiului feminin autohton, ținând cont de performanțele remarcabile realizate de campioana Volei Alba Blaj, calificată în a 4-a finală europeană, dar și de faptul că aici, în anii următori, loturile României se vor pregăti într-o locație modernă recent fiind aprobată investiția în “Centrul Județean de Excelență Sportivă, prin asocierea între Consiliul Județean Alba și Municipiul Blaj.

Naţionala feminină de volei a României a fost repartizată în Grupa B a Campionatul European din 2023, alături de Italia, deţinătoarea trofeului, Bulgaria, Croaţia, Bosnia-Herţegovina şi Elveţia, potrivit tragerii la sorţi efectuate la Napoli. De altfel, reprezentativa noastră va evolua în deschiderea turneului continental, contra Italiei, campioana europeană en-titre, în 15 august, la Verona, un meci-eveniment, care se va disputa în aer liber! În efectivul din calificări, selecționerul spaniel Guilermo Naranjo a mizat și pe Sorina Miclăuș sau Daiana Roman (echipiere ale Blajului stagiunea trecută).

La Europeanul de acum doi ani, găzduit de Serbia, Bulgaria, Croaţia şi România, au participat toate cele şase formaţii din grupă. Italia a cucerit trofeul, Bulgaria s-a clasat pe locul 9, Croaţia pe 10, Bosnia pe 19, Elveţia pe 20, iar România pe 23. România a înfruntat Croaţia şi în preliminarii, fiecare echipă impunându-se cu 3-1 pe teren propriu. Turneul final va avea loc în perioada 15 august-3 septembrie, în Belgia, Germania, Italia şi Estonia, România urmând să joace în grupa din Italia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea