Rămâi conectat

Sport

Şahistul albaiulian, Radu Ţâmpea învingător la Festivalul Internaţional de Şah „Lions” desfăşurat la Cluj-Napoca

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul International de sah de la Cluj Napoca02Mezinul CSU Alba Iulia, Radu Ţâmpea (7 ani) şi-a adăugat în palmares un nou succes, clasându-se pe locul 1 din 16 participanţi la categoria copii sub 8 ani a Festivalului Internaţional de Şah “Lions” desfăşurat în perioada 4-7 iulie la Cluj-Napoca. Şahistul albaiulian a obţinut 7,5 puncte în cele 9 runde ale turneului, devansându-i cu o jumătate de punct pe Sony Laurenţiu Şipos (CS Şah Club Potaissa Turda) şi Andrada Moldovan (ACS Samus Şah Club Cluj-Napoca).La finalul competiţiei Radu Ţâmpea a fost răsplătit de organizatorii turneului, Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Pegas Cluj-Napoca şi Clubul “Lions” din Cluj-Napoca, cu o frumoasă cupă şi un premiu de 600 lei.

O evoluţie foarte bună a avut şi Mihnea Costachi (13 ani) la categoria juniori sub 18 ani. Juniorul legitimat la CSU Alba Iulia a obţinut 6,5 puncte din 7 partide, însă Festivalul International de sah de la Cluj Napoca01rezultatul nu i-a fost suficient pentru câştigarea turneului, el fiind depăşit de Alex-Emanuel Geiger (LPS Satu Mare) care a acumulat acelaşi număr de puncte şi a avut un coeficient de departajare Bucholtz superior. Clasarea pe locul secund i-a adus lui Mihnea Costachi un premiu de 450 lei.

Ultima treapta a podiumului la această categorie de vârstă a fost ocupată de Andrei-Ovidiu Chioran (CSS Viitorul Cluj-Napoca) cu 5 puncte. Dintre reprezentanţii CSO Cugir cea mai bună evoluţie a avut-o Ilie Arion clasat pe locul 5 din 19 participanţi la categoria copii sub 10 ani, grupă câştigată de Mihai-Iulian Toma (CS Otopeni), în timp ce Daniel Ghiban şi Mircea-Adrian Zinca s-au clasat pe locurile 11, respectiv 18 din 31 de participanţi la categoria juniori sub 18 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea