Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi s-a clasat pe locul patru la Openul Internațional al Bulgariei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tanarul sahist albaiulian Mihnea Costachi s-a numarat si in acest an printre protagonistii Openului International al Bulgariei la sah, un turneu de seniori in a carui sectiune principala au luat startul 83 de jucatori din 12 tari, dintre care 6 mari maestri internationali si 15 maestri internationali.

Dupa ce a pornit ca din pusca, devenind lider dupa 4 runde cu 4 victorii, juniorul albaiulian cotat ca favoritul numarul 14 la startul turneului a pierdut in runda a 5-a cu marele maestru international Martin Petrov (Bulgaria).

Cunoscut pentru capacitatea de a depasi rapid momentele dificile, Mihnea a castigat runda urmatoare cu un alt mare maestru bulgar, Milen Vasilev.

La fel infrangerea din runda a 7-a, impotriva rusului Viacheslav Tilicheev, a fost urmata de o victorie impotriva maestrului international Zoran Ilic (Serbia). In runda a 9-a Mihnea a remizat cu maestrul international Roland Berzinsh (Letonia), clasandu-se pe un excelent loc 4 cu 6,5 puncte, la o jumatate de punct in spatele celor trei jucatori de pe podium Viacheslav Tilicheev (Rusia), Ivajlo Enchev (Bulgaria) si Tiberiu Georgescu (Romania), toti cu 7 puncte.

Evolutia foarte buna din Bulgaria, i-a adus juniorului albaiulian legitimat la Politehnica Iasi si un castig de 13 puncte la coeficientul rating FIDE. Inainte de startul turneului Mihnea era cotat cu un rating FIDE 2422, iar obiectivul sau pentru acest an este sa se apropie cat mai mult de borna 2500.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea