Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Să se repete istoria în „Mica Romă”! Duminică e meci mare: Volei Alba-Blaj – Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voleibalistic vorbind, Blajul arde în aşteptarea marelui meci de duminică, 3 noiembrie, ora 11.30, Volei Alba-Blaj – Dinamo, când Sala „Timotei Cipariu” va fi luată cu asalt de freneticii fani blăjeni, întrucât îşi vor disputa supremaţia primele două clasate în Divizia A1. Incredibile coincidenţe legate de primul duel din istorie dintre cele două combatante: anul trecut, programat în data de 3 noiembrie, contând pentru etapa a 5-a a primei scene, transmis în direct pe Digi Sport, gruparea bucureşteană poposind în Blaj tot după o confruntarea în Champions League şi… s-a înregistrat un succes de senzaţie al ardelelencelor conduse atunci de Marius Macarie, 3-1, într-o atmosferă de senzaţie.

*Amintiri plăcute pentru Rusu şi Dudnic!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cele două tabere se mai regăsesc „supravieţuitoare” ale incitantei parrtide din 2012, Vali Rusu şi Adriana Dudinc – la Blaj, respectiv Mirela Corjeuţeanu, Alida Marcovici, Ioana Baciu, Diana Cărbuneanu, Daniela Mincă, Liana Smarandache în tabăra dinamovistă. „Nu vrem să punem presiune suplimentară pe acest meci cu Dinamo, este, la urma urmei, o confruntare din campionat. Normal că ne dorim să învingem, să se repete istoria de anul trecut şi aşteptăm iarăşi să fie spectacol în Sala «Timotei Cipariu». Să joace echipa la nivelul posibilităţilor şi sunt sigur că la Dinamo nu-i va fi uşor la Blaj”, a declarat Sergiu Ştefănescu, preşedintele executiv al Volei Alba Blaj.

*După eşecul de la Istanbul, la… Blaj

Gruparea din „Ştefan cel Mare” poposeşte în Alba direct din Turcia, de pe terenul câştigătoarei Cupei Campionilor Europeni, Vakifbank Istanbul, eşec 0-3 (20-25, 7-25, 11-25), şi din postura de lider al clasamentului cu patru victorii din patru, fără set pierdut în întrecerea internă. Dincolo, o victorie împotriva vicecampioanei şi a finalistei cupei, ar duce Volei Alba-Blaj pe prima poziţie a ierarhiei, în condiţiile în care trupa lui Branko Gajic are tot 4 succese, dintre care unul de rezonanţă, la Bacău, în fieful deţinătoarei titlului, Ştiinţa, angrenată şi ea în Champions League (victorie la debut, 3-2 cu Volero Zurich).

*Dueluri între colege de lot naţional

Dinamo a pierdut fără drept de apel joi seara la Istanbul, o partidă disproporţionată, de genul „Barcelona – Steaua” la fotbal, conform unui cunoscător al voleiului european şi, cu siguranţă oboseala îşi va pune amprenta pe evoluţia echipei din Bucureşti, ţinând cont şi de vârsta înaintată a câtorva echipiere: Mirela Corjeuţanu, Alida Marcovici, sau Daniela Mincă. În plus, va fi un duel interesant între coechipiere la naţională, dinamovistele Ioana Baciu şi Diana Cărbuneanu, versus Adina Saloru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea