Rămâi conectat

Sport

“Să antrenez în Liga a 3-a, reprezintă o adevărată provocare pentru mine!” | Interviu cu Mihai Manea, antrenor în tur al liderului Ligii a IV-a, Şurianu Sebeş

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihai Manea Surianu Sebes 1Pentru tânărul antrenor Mihai Manea anul 2016 a fost unul încărcat de evenimente, cu împliniri, dar şi deziluzii. Invincibil pe banca tehnică a noii sale formaţii, Şurianu Sebeş, Manea a terminat campionatul precedent pe locul secund în Liga a IV-a, pentru ca în turul anterior, trupa din „Arini” să defileze în al 4-lea eşalon, având maximum de puncte.

Din punct de vedere statistic se poate spune că Mihai Manea este antrenorul anului trecut în fotbalul judeţean, iar interviul ce urmează este legat tocmai de acest aspect, cu amendamentul că, elegant, „principalul” primei clasate a preferat să nu comenteze prea mult perspectiva. Se ştie că săptămâna anterioară finanţatorul Armando Popescu a părăsit Şurianu Sebeş şi se află în negocieri avansate cu formaţia de Liga a 3-a Performanţa Ighiu, pe a cărei bancă tehnică ar urma să activeze în retur Mihai Manea, conform ultimelor informaţii. Subiectul rămâne în actualitate, aşteptându-se în aceste zile clarificarea tuturor aspectelor.

– În primul rând, cum ai cataloga prima parte a campionatului în ceea ce priveşte parcursul Şurianului Sebeş?

– Pentru noi, turul Ligii a IV-a s-a dovedit unul foarte reuşit. Am terminat sezonul pe prima poziţie, cu maximum de puncte, 13 victorii din tot atâtea posibile, având cel mai bun atac şi cea mai puternică defensivă. Chiar dacă se anticipa că vom domina campionatul, nu putem spune că a fost extrem de simplu. În vară au venit foarte mulţi jucători noi, aveam probleme cu omogenizarea, dar toţi au înţeles ceea ce vrem, ce ne dorim în planul performanţei şi a rezultat un parcurs foarte bun.

– Ca şi antrenor, pentru tine anul 2016 se poate numi „invincibilul” având cu Şurianu Sebeş o serie de senzaţie, 29 de partide fără a cunoaşte gustul eşecului, în campionat şi în Cupa României, parcurs în care ai înregistrat numai 4 remize şi în rest victorii le linie. Cum comentezi?

– Se poate spune că am trăit un an extraordinar, mai ales că seria de invincibilitate se prelungeşte şi în 2015, cu alte 5 victorii înregistrate pe când antrenam Mureşul Vinţu de Jos. Sunt satisfăcut de toţi jucătorii cu care am lucrat în acest răstimp şi le mulţumesc persoanelor cu care am colaborat şi au făcut parte din staff-ul tehnic, Raul Oargă, Rareş Gânscă, Doru Oancea şi Daniel Stănilă, şi ei cu merite incontestabile în realizarea acestui parcurs. Sunt conştient că mă aflu la început de drum în cariera de antrenor, la numai 35 de ani, mai multe de învăţat, dar sper ca în viitor să acced într-un eşalon superior.

– Este Şurianu Sebeş deja promovată în Liga a 3-a?

– Din punctul meu de vedere, fotbalistic vorbind, Şurianu Sebeş poate face faţă şi acum la nivelul eşalonului terţ. Parcursul remarcabil din tur obligă să se continue pe aceeaşi linie, în ciuda avansului consistent din ierarhie, pentru ca echipa să devină mai puternică, pentru ca promovarea să devină o realitate.

– În ultimii ani, mereu ai fost în prim-planul luptei pentru promovarea pe a treia scenă, dar ai încheiat doar pe locul secund, cu Mureşul Vinţu de Jos în 2015 şi Şurianu Sebeş în 2016. A devenit un deziderat personal să reuşeşti o promovare?

– Nu pot să spun că este o ambiţie aparte sau un obiectiv autoimpus, dar recunosc că îmi doresc să ajung să antrenez în Liga a 3-a, ceea ce ar reprezenta o adevărată provocare pentru mine. În anii anteriori, poate n-au fost momentele potrivite când m-am luptat în două rânduri pentru participarea la barajul de promovare şi n-am reuşit. Acum sper că pe măsura trecerii timpului am devenit mai matur în meseria de antrenor şi implicit va veni şi promovarea dorită.

– Hai să încheiem dialogul cu o întrebare tranşantă. Cum anticipezi viitorul, în condiţiile în care Armando Popescu a părăsit Şurianu Sebeş, prefigurându-se că se va implica într-un alt proiect fotbalistic?

– Să lămurim un aspect şi de aici pornim răspunsul: la Şurianu Sebeş, cu Armando Popescu implicat la echipă, în toamnă s-a format un grup frumos şi e păcat că s-a ajuns la un asemenea deznodământ. Având în vedere ce s-a petrecut recent, normal că în acest moment s-a iscat un mare semn de întrebare legat de ce se va întâmpla la echipă, de continuarea în bune condiţii a activităţii şi abordarea unei strategii. În ce mă priveşte, eu ştiu că momentan sunt antrenorul Şurianului Sebeş şi deocamdată lucrurile sunt nelămurite. N-aş vrea să discutăm mai multe acum, pentru că nu depinde doar de mine…

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea