Rămâi conectat

Sport

S-au stabilit datele dublei Galatasay Istanbul – Volei Alba Blaj | Returul sferturilor de finală din Cupa CEV, la Sibiu, în 12 februarie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fără îndoială că dubla dintre Volei Alba Blaj și Galatasaray Istanbul, contând pentru sferturile de finală ale Cupei CEV, a doua competiție europeană ca și importanță, reprezintă capul de afiș al începutului de an în sportul județean.

Echipa din “Mica Romă” a depășit lejer, cu o dublă victorie în minimum de seturi, pe VK Prostejov (Cehia) și a acces pentru a doua oară în această fază a întrecerii (eliminată în 2016 de Schwerinwer SC). Conform ultimelor informații, partidele din sferturile de finală se vor disputa miercuri, 6 februarie, la Istanbul – turul (ora 18.00, ora României), respectiv marți, 12 februarie, de la ora 17.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu. Așadar, dacă va elimina pe Galatasaray, Volei Alba Blaj va face un mare pas spre finala Cupei CEV, caz în care ar bifa a doua finală europeană consecutivă în doi ani!

*Dubla cu “Galata”, marele hop

Va fi o reeditare la un nivel înalt a semifinalei din Final Four-ul Champions League, din 5 mai 2018, un meci în care echipa din “Mica Romă” a furnizat o imensă surpriză, o victorie cu 3-1, cea mai importantă performanță a clubului, calificarea în ultimul act al competiției supreme, Volei Alba Blaj devenind vicecampioană europeană (0-3 în finală cu VakifBank Istanbul). Dacă reprezentanta României nu a avut emoții în privința calificării, în schimb Galatasaray a învins în retur, 3-1 pe Yenisei Krasnoyarsk, după ce pierduse în Rusia, în tur, scor 2-3. “Urmează meciurile cu Galatasaray Istanbul, sunt sigur că cei de acolo caută revanșa față de ce s-a întâmplat anul trecut, dar noi o să fim pregătiți, vor fi jocuri importante, de mare nivel și cine se va impune se poate gândi la finala Cupei CEV”, a spus antrenorul Darko Zakoc.

Misiunea Blajului este una extrem de dificilă, dar în cazul calificării Blajul poate juca în semifinale cu o altă reprezentantă a României, Știința Bacău (dublă cu VK UP Olomouc, eliminată de Volei Alba Blaj în turul secund preliminar al Champions League). Meciurile din penultimul act al Cupei CEV sunt programate în 26 februarie și 5 martie, iar în 23 februarie, în Divizia A1 este disputa Știința Bacău – Volei Alba Blaj, contând pentru etapa a 15-a. Pe tabloul sferturilor mai sunt jocurile Swietelsky Bekescsaba (antrenor românul Paul Bogdan, fost la Agroland Timișoara, desființată) – St. Raphael Var BV și Busto Arsizio – ASPTT Mulhouse VB, cu echipa din Italia considerată mare favorită la calificarea în finală (învingătoarele din aceste duble se vor întâlni în semifinale).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea