Rămâi conectat

Sport

S-au redeschis sălile de fitness, cu condiții speciale pentru antrenamente | Albaiulianul Lucian Nicolescu: “Normele nu sunt atât de drastice precum se preconiza”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sălile de fitness s-au redeschis începând de luni, 15 iunie, iar iubitorii de mișcare pot să se antreneze din nou, în condiții cât de cât firești, după o pauză prelungită de aproape trei luni, cauzată de pandemia de coronavirus.

Este o veste bună, însă pregătirea fizică se va desfășura în condiții speciale pe care patronii acestor săli trebuie să le respecte și automat să le impună clienților. Sunt anumite măsuri de protejare, ce pot fi considerate contradictorii, principala fiind aceea că este interzis accesul în zona dușurilor. Doritorii vor merge la sală cu rezervare în prealabil, aici li se va lua temperatura și vor trece prin triaj epidemiologic, trebuie să poarte mască la recepție și în spațiile comune, având la dispoziție o suprafață de 7 metri pătrați pentru exercițiile individuale și 10 metri pătrați pentru cele de grup. Pe de-o parte aceste condiții sunt considerate extrem de dure, iar unele dificil de pus în practică (cum ar fi respectarea programării, pronosticându-se aglomerarea sălii într-un anumit interval de timp). Va exista obligativitatea ca fiecare persoană să vină de acasă cu propriul prosop, iar înainte și după folosirea fiecărui aparat (bandă de alergat, bicicletă, aparat de forță, minge medicinală etc), acesta trebuie dezinfectat cu produse puse la dispoziție de reprezentanții sălii. Un mare neajuns este considerat imposibilitatea de face duș la finalul ședinței de pregătire (nu este permis accesul la dușuri, piscină, jacuzzi sau saună), acest inconvenient fiind cel mai greu de acceptat.

.*Lucian Nicolescu: “Dezinfectarea recuzitei de antrenament este de bun simț”

Pentru a afla care sunt efectele acestei decizii la nivelul județului Alba, i-am solicitat un punct de vedere pe această temă lui Lucian Nicolescu, albaiulianul considerat unul dintre cei mai apreciați preparatori sportivi din țară. “După lunga perioadă de izolare la domiciliu, timp în care am așteptat cu toții nerăbdători redeschiderea sălilor de fitness, iată că aceasta s-a întâmplat. Oamenii au început să vină de luni la mișcare. Unii mai sceptici, alții mai realiști, toți respectă normele prevăzute de ordinul MTS și MS care nu sunt atât de drastice precum se preconiza. Cu verificarea temperaturii la intrare oamenii s-au obișnuit deja mergând la supermarket-uri, ori la instituțiile de stat. Purtarea măștii în recepție și vestiare dar nu și în timpul antrenamentului este un fapt minor pe lângă zvonurile că vom face efort intens cu nasul și gura acoperite. Nu este cazul. Dezinfectarea recuzitei de antrenament după utilizare este de bun simț față de colegii de antrenament. Dintre toate normele, restricționarea accesului la dușuri este cea mai discutată de către practicanții fitness-ului. Însă nu cred că este o povară ca timp de două săptămâni până la noi reguli, să facem duș după antrenament când ajungem acasă, la fel cum facem după o alergare în parc. Dincolo de practicanți, administratorii centrelor de fitness s-au mai liniștit când au văzut că numărul maxim admis de participanți simultan la antrenament, raportat la suprafața totală a sălii de sport, nu este atât de mic încât să le zguduie afacerea. Pe scurt, ne putem bucura că am reluat activitatea și că măsurile ministerelor nu sunt aspre. Nu îmi rămâne decât să vă aștept la mișcare!”, a transmis reputatul preparator sportiv Lucian Nicolescu (37 ani), reprezentantul Zen Gym Alba Iulia. Acesta a lucrat în timp, într-o enumerare aleatorie, cu tenismenul Marius Copil, atleții Rareș Toader și Mihai Avram, lotul olimpic de atletism al Cubei (la Mondialele de la Doha, din 2019), sau tenismenii albaiulieni David și Alexandru Manu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea