Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii ar putea plăti ”TAXĂ pe SOARE”. Au fost montate contoare. Ce spune Guvenul?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii ar putea plăti ”TAXĂ pe SOARE”. Au fost montate contoare. Ce spune Guvenul?

În ciuda asigurărilor din partea Guvernului, că nu va introduce așa numita “taxă pe soare”, ANRE a pregătit infrastructura pentru taxarea autoconsumului pe banii prosumatorilor.

Ca să poți obține certificatul de racordare ca prosumator este nevoie să adaugi suplimentar un tablou sigilabil cu siguranțe. În acest tablou sigilabil, urmează să fie instalat un contor pentru măsurarea autoconsumului. În unele cazuri acest contor a fost deja instalat, precizează reprezentanții Asociației prosumatorilor și a comunităților de energie într-un comunicat/

In documentul citat se menționează:

Prosumatorii plătesc în plus pentru aceste echipamente fără să aibă beneficii sau să fie informați de rolul acestui contor pe autoconsum. De ce se instalează contoare suplimentare pentru măsurarea autoconsumului dacă Guvernul și ANRE nu intenționează să aplice “taxa pe soare”?

Citește și: FOTO Știrea ta| Contoare de curent, vechi de peste 30 de ani, cu improvizații potențial periculoase într-un bloc din Alba Iulia

Premeditare și negare

Aceasta este o acțiune cu premeditare în care sunt implicate mai multe instituții ale statului. Guvernul a creat cadrul legal iar ANRE a început să pregătească infrastructura. În toată această perioadă au negat cu vehemență intenția de a introduce o astfel de taxă. Instalarea acestor cutii suplimentare este o dovadă a intenției Guvernului și ANRE de a introduce această taxă absurdă.

Imagini de la prosumatori

Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie a solicitat membrilor săi să trimită fotografii cu astfel de instalații. Din sutele de imagini primite am identificat doua situații:

în unele cazuri a fost instalat un “bloc de măsură sigilabil”.
în alte cazuri au fost instalate inclusiv contoarele inteligente care sunt deja funcționale.

Infrastructura pentru taxarea autoconsumului se construiește în perioada în care Guvernul și Ministerul Energiei neagă intenția de a introduce “taxa pe soare”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea