România Under 21, performanţă istorică!!! “Tricolorii” lui Rădoi – calificare în careul de aşi al Euro Under 19 şi Jocurile Olimpice de la Tokyo!!!

Performanţă istorică pentru naţionala de tineret a României, care a reuşit un rezultat fabulos la Euro 2019, calificându-se în “careul de aşi” al turneului european, accederea în semifinală fiind similară cu obţinerea biletelor pentru Jocurile Olimpice din 2020.

Spania – Franţa (ora 22.00) şi Germania – România (ora 19.00) sunt semifinalele programate joi, 27 iunie, la  Reggio Emilia şi Bologna!

Aşadar, tricolorii vor întâlni campioana europeană en-titre, Germania, în confruntarea de la Bologna, finala fiind la Udine, duminică, 30 iunie

Cel mai important examen al carierei pentru bravii tricolori a fost trecut cu brio, mai scriindu-se o pagină din minunata poveste trăită de România în aceste zile în Italia, la San Marino şi Cesena, elevii lui Mirel Rădoi depăşind “grupa morţii” cu 7 puncte din 9 posibile. O calificare uriaşă pentru România, aflată abia la al doilea turneu final european din istorie, precedentul fiind în urmă cu 21 de ani!

Iarăşi “Dino Manuzzi” a fost pământ românesc, cu peste 10.000 de români ce au luat cu asalt arena şi au produs o atmosferă superbă prin susţinerea impresionantă a favoriţilor. Cu 5 modificări în formula de start, comparativ cu victoria de poveste contra Angliei, România a obţinut, contra Franţei, o remiză albă, în ultimul joc al Grupei C, ambele reprezentative calificându-se în penultimul act al Europenelor de tineret. Visul frumos se prelungeşte, România este marea surpriză a turneului final, şi, în acelaşi timp “pata de culoare”, prin calitatea jocului şi ataşamentul necondiţionat al fanilor.

*La JO, după o jumătate de veac!

O naţională ce reprezintă speranţă, dar şi recăpătarea indentităţii fotbalistice, a reuşit minunea, intrarea în elita fotbalului european, semifinalele reprezentând cel mai important rezultat al “tricolorilor” din ultimele decenii şi jumătate! După 56 de ani, Naţionala de tineret s-a calificat iarăşi la Jocurile Olimpice, pentru prima dată după ediţia din 1964, tot de la Tokyo şi atunci, oraşul care va găzdui şi anul viitor Jocurile Olimpice.

România: I. Radu – Manea, Nedelcearu, A. Rus, Boboc – Nedelcu, Cicâldău – Olaru, I. Hagi, F. Coman – Puşcaş; rezerve A. Vlad, Căbuz – F. Ştefan, Paşcanu, R. Grigore, Ghiţă, Ciobanu, V. Dragomir, T. Băluţă, D. Man, A. Ivan, A. Petre.

FOTO: Lucian DANCIU

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...