Rămâi conectat

Sport

România și-a aflat adversarii pentru Euro 2019 la tineret! Anglia, Croația și Franța, în fața echipei lui Mirel Rădoi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Calificată după două decenii la un turneu final reprezentativa de tineret a României a aflat adversarii de la Campionatul European din 2019 din Italia, tragerea la sorți având loc la Bologna.

La primul Campionat European U21 pentru România după două decenii, adversarii din grupă fiind Anglia, Croația și Franța, o grupă extrem de dificilă! Jocurile din Grupa C sunt în 18, 21 și 24 iunie

Anglia este dublă campioană europeană (1982 și 1984), avându-i printre vedete pe Solanke (Liverpool) sau Dele Alli (Tottenham). Franța are în palmares un titlu (1988), jucător important fiind M. Dembele (Lyon), eligibil fiind Mbappe (PSG)! Croații nu au depășit niciodată faza grupelor, staruri anunțându-se Caleta-Car (Marseille) și Vlasic (Everton/ ȚSKA Moscova).

Franța a absentat la ultimele 6 turnee finale la această categorie de vârstă, Anglia a terminat fără înfrângere preliminariile, primind doar 4 goluri, la fel ca și I. Radu, portarul României, iar în 2017 a fost semifinalistă la Euro, dar e campioană mondială la Under 20.

Programul grupei: *8 iunie: ROMÂNIA – Croaţia (ora 19:00, San Marino), Anglia – Franţa (ora 21:45, Cesena)

*21 iunie: Anglia – ROMÂNIA (ora 19:00, Cesena), Franţa – Croaţia (ora 21:45, San Marino

*24 iunie: Croaţia – Anglia (ora 21:45, San Marino), Franţa – ROMÂNIA (ora 21:45, Cesena)

Dar iată componența grupelor:

Grupa A: Italia, Belgia, Polonia, Spania

Grupa B: Germania, Austria, Serbia, Danemarca

Grupa C: Anglia, Croația,  ROMÂNIA, Franța

Turneul final european de tineret se dispută în Italia, în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci orașe: Bologna, Trieste, Udine, Cesena, Reggio Emilia, și San Marino

Din cele trei grupe, se califică în semifinale câștigătoarele, plus cel mai bun loc doi. Semifinalistele se califică la JO 2020 de la Tokyo, finala disputându-se pe „Dacia Arena”, din Udine.

 

Din fericire UEFA a decis să comaseze ultimele două urne, 3 și 4. Astfel că „tricolorii” mici pot primi și adversarii care au câștigat meciuri de baraj, precum Austria și Polonia, în grupă.
Cu toate acestea, majoritatea adversarelor sunt nume grele. Fiindcă, în afară de Olanda și Portugalia, numele mari ale continentului sunt prezente în urne.

URNA 1: Italia, Germania, Anglia

URNA 2: Spania, Danemarca, Franța

URNA 3: Belgia, Croația, Serbia, Polonia, Austria, ROMÂNIA

Sursa foto: Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea