România și-a aflat adversarii pentru Euro 2019 la tineret! Anglia, Croația și Franța, în fața echipei lui Mirel Rădoi

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Calificată după două decenii la un turneu final reprezentativa de tineret a României a aflat adversarii de la Campionatul European din 2019 din Italia, tragerea la sorți având loc la Bologna.

La primul Campionat European U21 pentru România după două decenii, adversarii din grupă fiind Anglia, Croația și Franța, o grupă extrem de dificilă! Jocurile din Grupa C sunt în 18, 21 și 24 iunie

USR - Alegeri parlamentare 2020

Anglia este dublă campioană europeană (1982 și 1984), avându-i printre vedete pe Solanke (Liverpool) sau Dele Alli (Tottenham). Franța are în palmares un titlu (1988), jucător important fiind M. Dembele (Lyon), eligibil fiind Mbappe (PSG)! Croații nu au depășit niciodată faza grupelor, staruri anunțându-se Caleta-Car (Marseille) și Vlasic (Everton/ ȚSKA Moscova).

Franța a absentat la ultimele 6 turnee finale la această categorie de vârstă, Anglia a terminat fără înfrângere preliminariile, primind doar 4 goluri, la fel ca și I. Radu, portarul României, iar în 2017 a fost semifinalistă la Euro, dar e campioană mondială la Under 20.

Programul grupei: *8 iunie: ROMÂNIA – Croaţia (ora 19:00, San Marino), Anglia – Franţa (ora 21:45, Cesena)

*21 iunie: Anglia – ROMÂNIA (ora 19:00, Cesena), Franţa – Croaţia (ora 21:45, San Marino

*24 iunie: Croaţia – Anglia (ora 21:45, San Marino), Franţa – ROMÂNIA (ora 21:45, Cesena)

Dar iată componența grupelor:

Grupa A: Italia, Belgia, Polonia, Spania

Grupa B: Germania, Austria, Serbia, Danemarca

Grupa C: Anglia, Croația,  ROMÂNIA, Franța

Turneul final european de tineret se dispută în Italia, în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci orașe: Bologna, Trieste, Udine, Cesena, Reggio Emilia, și San Marino

Din cele trei grupe, se califică în semifinale câștigătoarele, plus cel mai bun loc doi. Semifinalistele se califică la JO 2020 de la Tokyo, finala disputându-se pe „Dacia Arena”, din Udine.

 

Din fericire UEFA a decis să comaseze ultimele două urne, 3 și 4. Astfel că „tricolorii” mici pot primi și adversarii care au câștigat meciuri de baraj, precum Austria și Polonia, în grupă.
Cu toate acestea, majoritatea adversarelor sunt nume grele. Fiindcă, în afară de Olanda și Portugalia, numele mari ale continentului sunt prezente în urne.

URNA 1: Italia, Germania, Anglia

URNA 2: Spania, Danemarca, Franța

URNA 3: Belgia, Croația, Serbia, Polonia, Austria, ROMÂNIA

Sursa foto: Gazeta Sporturilor

Dan HENEGAR