Rămâi conectat

Actualitate

România continuă să se scalde in mediocritate! Stagnare față de sesiunea precedentă, la rezultatele PISA 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

România continuă să se scalde in mediocritate! Stagnare față de sesiunea precedentă, la rezultatele PISA 2023

Potrivit datelor furnizate de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), România a obținut un total de 428 de puncte la cele trei domenii evaluate – Matematică, Citire/Lectură și Științe.

În comparație cu sesiunea anterioară din 2018, se observă o echivalență aproape perfectă, iar rezultatul înregistrat în 2018 este considerat cel mai modest din anul 2009 încoace.

De remarcat este diminuarea cu două puncte a punctajului la testul de Matematică, menținerea constantă a punctajului la Citire/Lectură și o creștere cu două puncte la testul de Științe. Autorii raportului subliniază faptul că, în linii generale, trendul observat începând din 2012 încoace indică o absență de îmbunătățiri sau deteriorări semnificative în ceea ce privește performanțele la testele de Citire și Științe.

Cu toate acestea, raportul evidențiază o creștere a populației eligibile pentru testul PISA între anii 2012 și 2022, suggerând o extindere semnificativă a învățământului secundar. Deși această extindere nu pare să fi afectat rezultatele elevilor avantajați, care au menținut nivelurile anterioare de performanță, o atenție sporită se cuvine acordată evoluției rezultatelor la nivelul întregii populații elevilor participanți.

Citește și: România, în fața declinului demografic: Migrație, educație și provocările pieței muncii de elevi.

În ceea ce privește decalajul între cei mai performanți 10% elevi și cei mai slabi 10% elevi, se constată că acesta nu a suferit schimbări semnificative în domeniile Matematică și Citire între 2018 și 2022, în timp ce a înregistrat o creștere notabilă în cazul testelor de Științe. Este demn de menționat faptul că, la nivelul testului de Matematică, performanțele au rămas aproape constante pentru ambii tipuri de elevi.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 10 martie 2024, în Transilvania și la munte: Final de iarnă cu temperaturi de 20 grade și precipitații reduse. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, mai exact pentru intervalul 26 februarie – 10 martie. Vremea va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea