Rămâi conectat

Sport

România, calificată dramatic la Europenele de Volei! Ioana Baciu și Nneka Onyejekve (Volei Alba Blaj), printre protagonistele victoriei din Bosnia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa națională de volei feminin a României s-a calificat dramatic la Campionatul European, după victoria din Bosnia &Herţegovina, scor 3-2 (25-17, 19-25, 21-25, 25-17, 15-9), printre protagonistele reprezentativei “tricolore” regăsindu-se Ioana Baciu și Nneka Onyejekwe, ambele de la Volei Alba Blaj!

Astfel echipa din “Mica Romă” va avea reprezentante la turneul final, Europenele din acest an, la care România ajunge după 4 ani! La Lukavac, peste 1200 de fani sperau la o calificare istorică a gazdelor, ce au condus la un moment dat cu 2-1, mai având nevoie de un singur set. În lipsa Adinei Salaoru – accidentată, Nneka a fost căpitanul reprezentativei noastre, iar Ioana Baciu a tras efectiv echipa după ea, fiind de neoprit.

Ioana Baciu, cu 26 de puncte, a fost cea mai eficientă jucătoare din tabăra României în disputa din Bosnia-Herţegovina, fiind urmată de Cristina Cazacu și Nneka Onyejekwe, ambele cu câte 13 puncte. Nneka Onyejekwe a reuşit şase blocaje, fiind liderul confruntării la acest capitol.

Campionatul European de volei feminin, în premieră cu 24 de echipe, va avea loc în perioada 23 august – 8 septembrie. Meciurile vor fi găzduite de Ungaria, Turcia, Polonia şi Slovacia. Pe lângă cele patru ţări care organizează competiţia, la turneul final şi-au mai asigurat prezenţa: Serbia, Olanda, Azerbaidjan, Italia, Rusia, Belarus, Germania, Bulgaria, Belgia, Croaţia, Grecia, Franţa, Portugalia, Finlanda şi Elveţia. Este a 12-a prezență la Europene pentru echipa națională de volei, România întorcându-se la turneele finale europene după o pauză de patru ani, în 2015 “tricolorele” clasându-se pe locul 15. România a mai evoluat la 11 Campionate Europene până în prezent. Echipa din 1963 a reuşit să obţină medalia de bronz. Europeanul din acel an a fost organizat chiar în ţara noastră, iar URSS s-a încoronat drept campioană europeană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea