Rămâi conectat

Actualitate

Revoluţionarul Danciu se demască

Publicat

în

    În articolul apărut în ziarul dumneavoastră sub denumirea “Revoluţionarul Danciu demască” (apărut în data de 30 aprilie, 2012), noi, membrii Asociaţiei crescătorilor de animale “Mureşul”, am crezut că domnia sa doreşte să dea o replică democratică şi constructivă în conflictul apărut între asociaţia noastră şi interesele proprii ale domniei sale şi ale viceprimarului.
Niciodată nu aţi avut un dialog constructiv cu cetăţenii comunei Vinţu de Jos, iar în privinţa păşunii (heliportul), v-aţi impus punctul de vedere, foarte interesant, la aceea dată, având în vedere relaţiile dumneavoastră cu patronul firmei Ulpia Traiana, care v-a cumpărat terenul atribuit ca “mare revoluţionar”, după cum apare din articolele publicate în ziarul Unirea, de către domnul Babiţchi. Încă de la începutul dreptului dumneavoastră la replică, publicat de cotidianul Unirea, şi prin poza pe care aţi ales-o pentru a însoţi textul, dovediţi două mari calităţi, cea de narcisist şi mare manipulator prin minciună. Dovedind aceste calităţi, v-aţi format propriul dumneavoastră sistem de aprecieri şi judecată, acuzându-mă pe mine, Vasile Victor Suciu, de fapte care nu mă caracterizează.
Noi avem o asociaţie legal constituită, care sub diferite forme a existat şi înainte, iar din informaţiile de care dispunem nicio o comună nu a fost deposedată de păşuni, ca şi la Vinţu de Jos. Noi, crescătorii de animale, nu avem nevoie de bunăvoinţa consiliului local şi de acordul lor de principiu să folosim păşunile care au aparţinut sub o formă sau alta strămoşilor noştri. Noi cerem, conform legii Zootehniei din anul 2000, completată cu legea 214/2011, dreptul de a ne păşuna animalele. De aceea am înfiinţat legal Asociaţia crescătorilor de animale „Mureşul”, pentru a putea fi supuşi controlului organelor statului. Vă demascaţi singur prin cele arătate în articolul publicat în ziarul Unirea, că nu cunoaşteţi legile de retrocedare a proprietăţii (legea 18), întrucât susţineţi, citez: “Întreg procesul de împroprietărire s-a făcut transparent şi public.” În realitate pământul trebuia retrocedat şi nu împroprietărit nimeni. Vă reamintim că însăşi constituirea comisiei comunale de fond funciar, pe parcursul mandatelor dumneavoastră, nu a fost făcută cu respectarea legii, în ea fiind cuprinşi oameni fără proprietăţi (se pot oferi multe exemple). Faptul că aţi făcut împroprietăriri ilegale reiese din faptul că din terenurile constituite pentru retrocedare la nivelul anului 1990 aţi luat păşunile aparţinând comunei Vinţu de Jos. Asociaţia crescătorilor de animale „Mureşul” cere anularea titlurilor de proprietate care s-au emis pentru păşuni şi care sunt evidenţiate separat, nefiind niciun pericol de a se crea haos (cum susţine domnul primar Danciu), fiindcă haosul a fost creat tocmai prin împroprietăririle ilegale făcute de primărie. Avem exemplul domnului Traian Pienar, care refuză retrocedarea în păşune. Referitor la împroprietărirea dumneavoastră, domnule Alexandru Danciu, nu ştim cât este de legală, dar vânzarea imediată a terenului, contrar clauzei de 10 ani, specificată clar în lege, este ilegală. În cazul viceprimarului, solicităm să fie verificate toate cererile pe baza cărora s-a împroprietărit, întrucât avem informaţii că suprafaţa este mult mai mare decât cea moştenită de la bunicii domniei sale. Regretăm că s-a ajuns la această polemică în presă, dar noi am încercat să stăm la masa dialogului, la primărie şi la prefectură, fiind însă ignoraţi total. Asociaţia crescătorilor de animale „Mureşul” cere încă o dată retrocedarea păşunilor conform legii şi anularea titlurilor emise ilegal pentru păşunile comunei Vinţu de Jos.

Vasile Victor SUCIU, preşedintele Asociaţiei „Mureşul”

Publicitate

Actualitate

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

Publicat

în

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

După ce aministratorul unui joc online i-a blocat contului, un copil din Buzău a amenințat că se sinucide. Mesajul minorului a ajuns în cadrul Interpol, care l-a indentificat pe micuț.

„Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

Electrica Furnizare Discount

Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar în urma verificărilor făcute a reieşit că utilizatorul este din Buzău.

„Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol”, se mai menţionează în postare.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei.

Poliţiştii le reamintesc părinţilor că, potrivit Legii 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

Citește mai mult

Actualitate

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Publicat

în

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat în cursul zilei de miercuri, faptul că vaccinarea cu schema completă reduce cu cel puțin 20 de ori riscul de deces, iar la momentul de față nu există niciun medicament care să facă acest lucru în cazul infectării cu COVID-19.

„În momentul de faţă, cel mai bun tratament împotriva COVID-19 este vaccinarea. Nu avem altă soluţie. (…) Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori. Nu există niciun medicament care să facă acest lucru în momentul de faţă pentru COVID-19. Persoanele de peste 60 de ani au risc de o sută de ori mai mare să moară din cauza COVID-19, comparativ cu cei din grupa de vârstă 16-39 de ani”, a susţinut medicul militar la evenimentul de lansare a Forumului Român Pro-Vaccinare.

Electrica Furnizare Discount

El a subliniat că riscul de deces scade cu cel puţin 60% încă de la administrarea primei doze de vaccin.

„Vaccinarea în celelalte ţări este privită ca un gest de normalitate. Oamenii sunt obişnuiţi să se vaccineze, asta fac de ani de zile şi nu a fost nimic ieşit din comun că astăzi este important să te vaccineze ca să controlezi consecinţele unei maladii extrem de crunte, care în momentul de faţă ucide în fiecare zi sute de oameni. (…) Încă de la prima doză administrată, undeva după 10-14 zile, riscul de decese scade cu cel puţin 60%”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a fost prezent la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Hotărârea prin care Parlamentul a adoptat prima stare de alertă, neconstituțională. Decizia CCR

Publicat

în

Hotărârea prin care Parlamentul a adoptat prima stare de alertă, neconstituțională. Decizia CCR

Curtea Constituțională a României a stabilit faptul că hotărârea Parlamentului prin care s-a încuviințat prima dată starea de alertă este neconstituțională. Motivul constă în faptul că, anterior, Curtea a declarat ca neconstituționale articolele din Legea 55/2020, prin care este prevăzută obligativitatea aprobării în Parlament a stării de alertă. Decizia Curții Constituționale nu afectează efectele juridice produse de hotărârea de declarare a stării de alertă.

OFICIAL:

Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de 50 de parlamentari – deputați neafiliați și membri ai Grupurilor parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor și Partidului Social Democrat și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 pentru încuviințarea stării de alertă și a măsurilor institute prin Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Electrica Furnizare Discount

Pentru pronunțarea acestei decizii, Curtea a avut în vedere jurisprudența sa anterioară, respectiv Decizia nr.457 din 25 iunie 2020, prin care a constatat neconstituționalitatea art.4 alin.(3) și (4) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât aceste din urmă dispoziții legale, care au constituit temeiul adoptării hotărârii parlamentare examinate, sunt neconstituționale, Curtea, aplicând prevederile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, a reținut că Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 este ea însăși neconstituțională, fiind lipsită de fundament constituțional.

Cu toate acestea, Curtea a precizat că Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 continuă să producă efecte juridice și rămâne în vigoare în redactarea sa nemodificată prin dispozițiile Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020. Aceasta deoarece Hotărârea Guvernului nr.394/2020 este un act normativ de sine-stătător, asupra căruia Curtea Constituțională nu are competența a se pronunța, fiind adoptată în executarea art.4 alin.(1) din Legea nr.55/2020, iar prezenta decizie a Curții vizează exclusiv modificările și completările aduse acesteia prin art. unic al Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare