Rămâi conectat

Actualitate

Revoluţionarul Danciu se demască

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    În articolul apărut în ziarul dumneavoastră sub denumirea “Revoluţionarul Danciu demască” (apărut în data de 30 aprilie, 2012), noi, membrii Asociaţiei crescătorilor de animale “Mureşul”, am crezut că domnia sa doreşte să dea o replică democratică şi constructivă în conflictul apărut între asociaţia noastră şi interesele proprii ale domniei sale şi ale viceprimarului.
Niciodată nu aţi avut un dialog constructiv cu cetăţenii comunei Vinţu de Jos, iar în privinţa păşunii (heliportul), v-aţi impus punctul de vedere, foarte interesant, la aceea dată, având în vedere relaţiile dumneavoastră cu patronul firmei Ulpia Traiana, care v-a cumpărat terenul atribuit ca “mare revoluţionar”, după cum apare din articolele publicate în ziarul Unirea, de către domnul Babiţchi. Încă de la începutul dreptului dumneavoastră la replică, publicat de cotidianul Unirea, şi prin poza pe care aţi ales-o pentru a însoţi textul, dovediţi două mari calităţi, cea de narcisist şi mare manipulator prin minciună. Dovedind aceste calităţi, v-aţi format propriul dumneavoastră sistem de aprecieri şi judecată, acuzându-mă pe mine, Vasile Victor Suciu, de fapte care nu mă caracterizează.
Noi avem o asociaţie legal constituită, care sub diferite forme a existat şi înainte, iar din informaţiile de care dispunem nicio o comună nu a fost deposedată de păşuni, ca şi la Vinţu de Jos. Noi, crescătorii de animale, nu avem nevoie de bunăvoinţa consiliului local şi de acordul lor de principiu să folosim păşunile care au aparţinut sub o formă sau alta strămoşilor noştri. Noi cerem, conform legii Zootehniei din anul 2000, completată cu legea 214/2011, dreptul de a ne păşuna animalele. De aceea am înfiinţat legal Asociaţia crescătorilor de animale „Mureşul”, pentru a putea fi supuşi controlului organelor statului. Vă demascaţi singur prin cele arătate în articolul publicat în ziarul Unirea, că nu cunoaşteţi legile de retrocedare a proprietăţii (legea 18), întrucât susţineţi, citez: “Întreg procesul de împroprietărire s-a făcut transparent şi public.” În realitate pământul trebuia retrocedat şi nu împroprietărit nimeni. Vă reamintim că însăşi constituirea comisiei comunale de fond funciar, pe parcursul mandatelor dumneavoastră, nu a fost făcută cu respectarea legii, în ea fiind cuprinşi oameni fără proprietăţi (se pot oferi multe exemple). Faptul că aţi făcut împroprietăriri ilegale reiese din faptul că din terenurile constituite pentru retrocedare la nivelul anului 1990 aţi luat păşunile aparţinând comunei Vinţu de Jos. Asociaţia crescătorilor de animale „Mureşul” cere anularea titlurilor de proprietate care s-au emis pentru păşuni şi care sunt evidenţiate separat, nefiind niciun pericol de a se crea haos (cum susţine domnul primar Danciu), fiindcă haosul a fost creat tocmai prin împroprietăririle ilegale făcute de primărie. Avem exemplul domnului Traian Pienar, care refuză retrocedarea în păşune. Referitor la împroprietărirea dumneavoastră, domnule Alexandru Danciu, nu ştim cât este de legală, dar vânzarea imediată a terenului, contrar clauzei de 10 ani, specificată clar în lege, este ilegală. În cazul viceprimarului, solicităm să fie verificate toate cererile pe baza cărora s-a împroprietărit, întrucât avem informaţii că suprafaţa este mult mai mare decât cea moştenită de la bunicii domniei sale. Regretăm că s-a ajuns la această polemică în presă, dar noi am încercat să stăm la masa dialogului, la primărie şi la prefectură, fiind însă ignoraţi total. Asociaţia crescătorilor de animale „Mureşul” cere încă o dată retrocedarea păşunilor conform legii şi anularea titlurilor emise ilegal pentru păşunile comunei Vinţu de Jos.

Vasile Victor SUCIU, preşedintele Asociaţiei „Mureşul”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Viorile Stradivarius, cele mai scumpe din lume: cât costă un exemplar

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Viorile Stradivarius, cele mai scumpe din lume: cât costă un exemplar

România este printre puţinele ţări din lume care deține o vioară Stradivarius. Stradivarius-ul „Elder-Voicu”, fabricat în Cremona în 1702, este asigurat pentru 1,2 milioane de euro, însă există și viori mult mai scumpe care valorează și de 500 de ori greutatea lor în aur. Iată care sunt cele mai scumpe viori din lume: Vioara românească Stradivarius a fost cumpărat de statul roman în 1956, cu sprijinul, se pare, lui Gheorghe Gheorghiu-Dej și la insistențele fiicei acestuia, „prințesa roșie”, Lica Gheorghiu și i-a aparținut inițial maestrului Ion Voicu. Astăzi această vioară este încredințată celebrului violonist Alexandru Tomescu.

Marele lutier Antonio Stradivari a realizat circa 1.100 de instrumente, viori, viole și violoncele și cam jumătate dintre ele au rezistat până în zilele noastre. O parte dintre acestea se află în colecții particulare, o parte în muzee și câteva aparțin marilor filarmonici sau unor orchestre de renume din lumea întreagă. Astfel, Banca Naţională a Austriei a cumpărat pentru Filamonica din Viena patru viori miracol: „Viotti“ „Chaconne“, „Hammerle” și „“Smith-Quersin“.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mai multe exemplare de Stradivarius sunt în posesia Muzeului Viorii din Cremona, Librăriei Congresului din Washington și Muzeului Muzicii din Paris și alte câteva viori purtând nume misterioase sunt deținute de Palatul Regal din Madrid, Academia Regală de Muzică din Londra şi de Metropolitanul din New York. Cele mai scumpe dintre instrumente sunt cele care au aparținut unor mari nume ale muzicii și care poartă și un al doilea nume alături de anul manufacturării lor de către nemuritorul maestru lutier cremonez.

Acestea valorează conform estimărilor marilor case de licitații chiar și de 500 de ori greutatea lor în aur. Așa sunt de pildă, cele patru „Paganini” ce aparțin Quartetului din Cremona: viorile 1727 şi 1680, viola 1731 și violoncelul 1736 care au fost donate în 1994 unei galerii de artă și care toate au aparținut chiar „violonistului diavolului”, Niccolo Paganini însuşi.

Cele mai scumpe trei viori Stradivarius din lume, sunt cele considerate „de vârf” pentru perioada de aur a lutierului cremonez (cea dintre anii 1700-1720): 1714 „Dolphin”, 1715 „Alard” şi 1716 „“Messiah”, numele celei dintâi, care a aparţinut marelui violonist Iascha Heifetz, venind de la forma și culoarea spatelui care evoca un delfin. Un alt „1716” celebru este Booth cumpărată de o englezoiacă cu acest nume pe la jumătatea anilor 1800, iar recordul faimei îl deține fără îndoială Stradivarius-ul 1710 „Composelice” numit astfel de un duce francez ce a deținut-o și cumpărată apoi, de o fundație japoneză.

Asemenea Stradivarius-ului românesc 1702 „Elder-Voicu”, la care cântă acum violonistul Alexandru Tomescu, mai există câțiva mari interpreți ai lumii care performează cu aceste instrumente aproape neprețuite. Așa este marele Itzak Perlman ce cântă la un Stradivarius „Soil”, Julian Lloyd Weber care are violoncelul „Barjanski” sau celebrul violoncelist Yo-Yo Ma care cântă la Stradivarius „Davidoff”.

sursa: libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Deschiderea magazinului Decathlon umple mall-ul: Parcările centrului comercial au fost arhipline

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Deschiderea magazinului Decathlon umple mall-ul: Parcările centrului comercial au fost arhipline

Joi, 10 noiembrie, a avut loc inaugurarea primului magazin Decathlon din județul Alba. Deschiderea magazinului i-a făcut pe albaiulieni să iasă din casă la cumpărături, blocând astfel parcarea din fața centrului comercial Alba Mall.

Deși vremea nu a fost cea mai prietenoasă oamenii au stat la coadă pentru a face cumpărături la noul magazin de articole sportive.

Elit - Gustul Desăvârșit

Magazinul Decathlon, situat în incinta Alba Mall are program zilnic, între orele 10-22.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un val de aer rece lovește România: Temperaturile scad dramatic și încep NINSORILE

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un val de aer rece lovește România: Temperaturile scad dramatic și încep NINSORILE

Vremea se schimbă radical în România. În următoarele zile, frigul pune stăpânire pe țara noastră, iar la munte se anunță lapoviță și ninsori.

Joi, 10 noiembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă pentru această dată, iar pe parcursul zilei şi în general frumoasă, cu cer variabil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nebulozitatea prezentă în prima parte a intervalului în regiunile nord-vestice va determina pe arii restrânse ploi slabe, apoi se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar ploi se vor semnala în Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia.

”La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h.

Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă“, anunță ANM.

Vineri, 11 noiembrie, conform meteorologilor, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului.

”Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă“, spun meteorologii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea