Rămâi conectat

Sport

Retragerea Industriei Galda de Jos din Liga a 3-a, doar o formalitate! “Galben-albaștrii” abandonează după 7 ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Toate semnalele indică faptul că Industria Galda de Jos se va retrage în această iarnă din eșalonul terț, la mijlocul celui de-al 7-lea campionat consecutiv petrecut în Liga a 3-a, abandonul competițional în mod oficial, prin trimiterea documentelor către FRF fiind o chestiune de zile.

Deja gașca se sparge, Frențiu, Haiduc, Cioară și Tocu au plecat la CS Ocna Mureș, Căt Suciu are de ales între Viitorul Șelimbăr, Unirea Dej, CS Ocna Mureș și Măgura Cisnădie, Cunțan e vizat de CSO Cugir, iar Tegbo și Hodea s-au întors în Sibiu. Consilierii locali nu doresc să-și mai asume finanțarea fotbalului din localitate și în 2021, iar posibila colaborare cu CSU Alba Iulia s-a blocat de cea vreme și mai există doar pe hârtie, la nivel de zvonuri. “În continuare jucătorii care au oferte își vor primi dezlegările, pentru că nu ne dorim să-i încurcăm. În privința retragerii, momentan mai așteptăm cu înștiințarea federației”, a precizat președintele Marcel Giorgiu.

*Fotbal doar la nivel de juniori

Practic, în această pauză competițională se va încheia oficial capitolul fotbal la nivel de seniori în Galda de Jos. Dacă se retrage din Liga a 3-a, în mod normal Industria ar trebui să coboare două eșaloane, până în Liga a 5-a, însă semnalele sunt că nu se va mai dori așa ceva, cel puțin pe termen scurt. Scopul este ca activitatea să continue la nivel juvenil, cu o echipă de juniori B1, în competițiile județene de profil. Dacă se va pune în practică retragerea Industriei, Seria a 9-a rămâe cu 9 echipe iar rezultatele din primăvară vor fi omologate 0-3, în favoarea adversarilor, în fiecare rundă urmând să stea o echipă (prima la rând este Unirea Dej, în 13 martie). Implicit, Alba va avea numai trei reprezentante, la fel ca în campionatul precedent, și se vor reduce numărul derby-urilor județene, practic se vor înjumătăți derby-urile “de Alba”. În toamnă. Industria, “lanterna roșie”, cu numai 4 puncte, a pierdut pe teren propriu toate cele trei dispute: 1-4 cu CSO Cugir, 1-2 cu Unirea Alba Iulia și 1-3 cu CS Ocna Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea