Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rețeaua de apă potabilă din Șard va fi extinsă. Care sunt străzile pe care se vor face branșamente

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rețeaua de apă potabilă din Șard va fi extinsă. APM Alba a dat undă verde pentru începerea lucrărilor. Care sunt străzile pe care se vor face branșamente.

Localitatea Șard este situată la 7 km nord de Alba Iulia și aparține de comuna Ighiu. Este traversată de DN 74 și de DJ 107H. Suprafața comunei este de 12.849 ha și este formată din 5 localități: Ighiu (reședința de comună), Ighiel, Bucerdea Vinoasă, Șard, Țelna.

Comuna Ighiu se învecinează la :
• N-V teriloriile administrative ale comunei Întregalde
• N-E teritoriile administrative ale comunei Cricău
• V teritoriile administrative ale comunei Meteș
• E teritoriile administrative ale comunei Galda de Jos
• S-E teritoriile administrative ale municipiului Alba Iulia

Localitatea Șard este situata în partea centrală a județului Alba, în culoarul Oiejdea – Șard, la contactul dintre formațiunile piemotane ale Munților Trascău, cele ale Munceilor Vințului și Dealul Bilag. În cadrul Comunei Ighiu, Șardul ocupă sectorul estic al acesteia. Moșia localitatii Șard se învecinează în nord-vest cu Ighiul, Bucerdea Vinoasă, Cricăul, Galda de Jos; spre nord și est cu Oiejdea și Alba Iulia, iar în sud-vest cu Ampoița.

În prezent în localitatea Șard exista rețea apă potabilă doar pe strada Principală si o porțiune din strada Lab. În zona studiată, str. Popi 2, Dig Popi, Florilor, Dig-Stramba, Olteni, Broșteni, Coasta1, Coasta2, Coasta3, La Silvi, Lab și zona Sală Nunți, NU există rețele de alimentare cu apă potabilă. Se propune extinderea rețelei de apă potabilă pe aceste străzi:

Obiectul 1 – Extindere rețea apă str. Popi 2

Obiectul 2 – Extindere rețea apă str. Dig Popi

Obiectul 3 – Extindere rețea apă str. Florilor

Obiectul 4 – Extindere rețea apă str. Dig-Strâmba

Obiectul 5 – Extindere rețea apă str. Olteni

Obiectul 6 – Extindere rețea apă str. Broșteni

Obiectul 7 – Extindere rețea apă str. La Silvi

Obiectul 8 – Extindere rețea apă str. Coastă 1

Obiectul 9 – Extindere rețea apă str. Coastă 2

Obiectul 10 – Extindere rețea apă str. Coastă 3

Obiectul 11 – Extindere rețea apă str. Lab

Obiectul 12 – Extindere rețea apă zona Sală Nunți

Durata de implementare respectiv execuție a obiectivului de investiții se prelimină la 40 de luni, după cum urmează:
-Proiectare la faza PT+DTAC 2 luni
-Organizarea licitatiei 2 luni
-Realizarea infrastructurilor impuse de proiect 36 luni

Pe traseul care urmează a fi executat prin prezentul proiect au fost prevăzute in total 17 buc cămine vane, 6 buc cămine golire, 215 buc cămin branșament și 14 buc hidranți de incendiu

Pentru fiecare imobil s-a prevazut cate un branșament, constând din conductă PEHD De 25mm, cu lungimea de 5m și un camin de branșament din elemente prefabricate de beton cu ramă și capac carosabile, amplasat la limita de proprietate. În total au fost proiectate 9 branșamente

La finalizarea lucrărilor de construcții, terenurile vor fi aduse la starea inițială de dinainte de începerea etapei de construcție, inclusiv refacerea corespunzătoare a spațiilor verzi afectate.

La execuția lucrărilor proiectate se va ține cont de SR 8591 /1977 privind condițiile de amplasare a rețelelor edilitare în localități, precum și normativele specifice în vigoare.

Se vor monta panouri fonoabsorbabile pentru protejarea așezărilor umane împotriva eventualelor accidente produse de utilaje.

Vor fi prevăzute toate lucrările necesare privind protecția muncii în execuție și exploatare și anume: parapete și podețe metalice, sprijiniri, semnalizare și iluminare pe timp de noapte și devierea circulației.

Lucrările de execuție se vor executa doar în timpul zilei și într-un timp tehnic posibil cât mai scurt pentru a evita stresul prelungit cauzat de zgomot.

Terenul afectat temporar de lucrările propuse se va readuce la starea inițială de folosință și se va reface vegetația. La finalizarea lucrărilor întreaga zonă afectată va fi amenajată din punct de vedere peisagistic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea