Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Restituirea baniilor pentru certificatele verzi: Hidroelectrica începe emiterea facturilor de regularizare pentru anul 2022

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Restituirea baniilor pentru certificatele verzi: Hidroelectrica începe emiterea facturilor de regularizare pentru anul 2022

Gigantul Hidroelectrica a început procesul de emitere a facturilor de regularizare pentru certificatele verzi, referitoare la anul 2022. Această măsură are ca rezultat restituirea unei părți din bani către consumatorii români.

CITEȘTE ȘI: Prețurile pentru energie la Hidroelectrica. Președintele Consiliului Director: „Piaţa de energie s-a calmat”

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Reprezentanții unui grup dedicat clienților marilor companii de energie au informat că „Hidroelectrica a început să emită facturile de regularizare pentru certificatele verzi pentru anul 2022. Facturile cu total negativ (bani de recuperat de la Hidroelectrica) nu au cod de bare.”

CITEȘTE ȘI: FACTURI Hidroelectrica 2023: ”În două luni de zile lucrurile vor fi așezate în ordine”

Aceștia au adăugat că „aceste facturi de regularizare pentru certificatele verzi sunt ceva normal și au fost emise și de către foștii dumneavoastră furnizori. Facturile cu sold negativ (pe minus) nu vor avea cod de bare. Trebuie plătite doar facturile cu sume pozitive, implicit veți găsi codul de bare trecut pe factură.”

Această informație a fost confirmată și de Hidroelectrica. Companiile de energie electrică sunt obligate să emită astfel de facturi pentru perioada în care consumatorul este în portofoliu, conform prevederilor legale.

Regularizarea anuală a valorii certificatelelor verzi utilizate pentru cota aferentă anului precedent este o practică standard în industria energetică și se efectuează după încheierea procesului de facturare a energiei electrice furnizate consumatorilor finali în anul respectiv, în conformitate cu prevederile legislative. Această regularizare se reflectă în facturile emise în perioada corespunzătoare, până la data de 1 septembrie a anului următor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare: De ce este cea mai neagră zi a creștinismului și ce nu ai voie să faci, potrivit superstițiilor Vinerea Mare, numită și Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ultima zi de post din Postul Mare, fiind ultima zi de vineri înaintea Paștelui. Este o zi de mare doliu pentru întreaga creştinătate, deoarece în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea