Rămâi conectat

Actualitate

Record de zile libere pentru români în 2018. Când vor pica acestea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zile libere în 2018

Anul 2018 vine cu un record de zile libere. Din totalul celor 14 zile declarate libere prin lege, doar trei dintre ele vor pica în weekend, astfel vom avea cel puțin 11 zile libere la care se vor adăuga și eventualele „punți” acordate de Guvern.

 Anul 2018 începe cu un week-end prelungit, deoarece zilele de 1 și 2 ianuarie cad luni și marți. De asemenea, în prima lună a anului va mai fi o zi liberă pe 24 (miercuri), de Ziua Unirii Principatelor Române.
Paștele Ortodox va fi în 8 aprilie, iar cel Catolic pe 1 aprilie. Datorită acestor zile care cad în weekend, Guvernul a decis ca pe 9 aprilie (luni), cetățenii să aibă un alt week-end prelungit. În luna mai, vor fi două zile libere pe 1 mai (marți), când se va sărbători Ziua Muncii, respectiv 28 (luni) a doua zi de Rusalii.

Dacă anul 2017, de Ziua Copilului au fost 5 zile de vacanță, în 2018 vor fi doar 3 zile de mini-vacanță, deoarece 1 iunie va pica vineri. Adormirea Maicii Domnului aduce o nouă zi liberă pe 15 august (miercuri).

Toamna vine și ea cu un week-end prelungit, deoarece pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, va fi vineri. Spre finalul anului, când sărbătorim Ziua Națională a României, primi totuși o veste proastă: 1 decembrie va fi sâmbăta. Prima și a doua zi de Crăciun, 25- 26 decembrie cad, în schimb, marți și miercuri, ceea ce face foarte probabilă o nouă zi liberă: luni 24 decembrie.

sursa: antena3.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea