Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Record de participanți, peste 750 de persoane, la Alba Iulia City Race 2022, evenimentul sportiv al anului în Cetatea Marii Uniri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A VII-a ediție a Alba Iulia City Race se va derula în acest an sâmbătă, 1 octombrie, în “Cealaltă Capitală”. Evenimentul sportiv al anului în municipiul reședință de județ a fost mutat cu o săptămână, pentru a nu se suprapune cu Campionatul Național de Alergare Montană.

Recordul de participare a fost înregistrat în 2018, Anul Centenarului, când au fost 750 de competitori

În 2022, competiția atletică va fi organizată de Primăria municipiului Alba Iulia, prin CS Municipal Unirea Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și DJS Alba. În acest an sunt așteptați la start peste 750 de participanți, de toate vârstele, până ieri fiind înscriși 740 de concurenți (termenul de înscriere online este miercuri, 28 septembrie, ora 12.00).

Inițial s-a dorit și o cursă de maraton, însă în cele din urmă se va merge pe scenariul devenit deja clasic, cu cinci curse: semimaratonul “Star Transmission” (21 km), crosul “Star Assembly” (10 km), cursa populară (5 kilometri), family run (2,7 km) și kids race (pe categorii de vârstă, sub 8 ani, 8-12 ani și 13-16 ani). La start vor fi printre alții veteranul Ilie Cioca sau șahistul Mihnea Costachi, iar fondul de premiere se ridică la 25.000 de lei, recompensându-se, în bani, alergătorii de la Semimaraton Star Transmission, Cros Star Assembly, atât la general, masculin și feminin, cât și la categoriile de vârstă, dar și podiumul de la Cursa Populară.

Trebuie să mulțumim autorităților, locale și județene, voluntarilor, dar și partenerilor media. Rămânem consecvenți principiilor abordate încă de la debut, acelea de a promova, prin sport, turismul din Alba Iulia și Alba, dar și de a fi, măcar o dată pe an, în prim planul atletismului românesc”, a punctat Marius Anghel, cel care a avut ideea de a organiza un asemenea eveniment de amploare la Alba Iulia (prima ediție a fost în 15 martie 2014).

Din inima municipiului albaiulian pornesc cele cinci trasee, parcurgerea lor introducând alergătorii într-un cadru impresionant, plin de istorie. Cursele mai lungi ies în natură și ajung și pe impunătoarea colină ce străjuiește valea Mureșului, traversează una dintre cele mai frumoase piste de biciclete din România, semimaratonul ajungând chiar și pe Vârful Mamut (urmând a se acorda premii speciale pentru primul băiat și prima fată). În Piața Cetății, în jurul orei 15.30 va avea loc festivitatea de premiere, asta după ce startul se va da la ora 9.30 (semimaraton și cros), 9.45 (cursa populară și aceea a familiilor), respectiv 13.30 (cursa celor mici).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea