Rămâi conectat

Sport

Record de participanţi la naţionalele de powerlifting rezervate cadeţilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

5-6 februarie 2011, sala de sport de sub stadionul municipal din Alba Iulia, „vreme bună” pentru o competiţie de powerlifting de înalt nivel. Ocazia reunirii celor mai reprezentative cluburi de powerlifting din ţară a fost reprezentată de o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Powerlifting destinat cadeţilor atât la feminin cât şi la masculin. Întrecerea a strâns la startul său peste 60 de sportivi legitimaţi, 2011 anunţându-se drept anul de graţie al acestui sport atât în ţară cât şi în străinătate. Pentru a vă face o idee de ansamblu asupra fenomenului trebuie să ştiţi că la ediţia trecută numărul de participanţi a fost sub 30.
Sala de sport s-a dovedit neîncăpătoare în raport cu oamenii veniţi să vadă un spectacol sportiv în care valoarea începe să se constituie ca regulă şi nu ca excepţie, manifestarea sportivă fiind în primul rând tributară celor care au înţeles mai repede şi mai bine că sacrificiul din sălile de sport, nu înseamnă doar un tricou de campion, o diplomă şi o medalie ci trecerea cu succes printr-o probă de viaţă. Aceşti copii au impresionat prin dăruire şi ambiţie, au surprins prin liniştea realizării unor lucruri care le vor întări caracterul nu doar musculatura. Powerliftingul a devenit încet dar sigur un sport prin care oamenii îşi ridică nivelul de conştiinţă şi de caracter. Powerliftingul sub semnul celei mai recente competiţii organizate de către Federaţia Română de Powerlifting, a primit promisiunea fermă că avem atât prezent cât şi viitor.
Organizatorii şi partenerii acestei competiţii, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Direcţia Judeţeană pentru Sport Alba, Clubul Sportiv Zamolxis, Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia şi Primăria Roşia Montană, au oferit posibilitatea spectatorilor să fie martorii unor evoluţii sportive care arată cât de mult se poate face din puţinul material. Powerliftingul, de la concursurile pentru cadeţi şi până la cele destinate seniorilor nu poate oferi diplome pentru caracter însă societatea va observa că aceşti oameni sunt altfel decât media. La sfârşitul competiţiei, federaţia de profil a organizat o comunicare pe tema dopingului în România, prezentându-se un discurs despre cum se poate câştiga fără să minţi, să furi şi să înşeli adversarul. O chestiune trebuie înţeleasă corect şi fără echivoc, hoţii nu practică powerliftingul de performanţă pentru că nu au concepţia devenirii personale ca urmare a muncii, disciplinei şi dăruirii. Nu vor reuşi toţi, însă dacă 3 din 100 vor face asta fierul nu se va fi ridicat degeaba. Liniştea performanţei se va aşeza în powerlifting în curând căci a venit vremea acestui sport în ţară. Cine rămâne aproape va vedea acest fascinant spectacol, cine nu, va auzi că nişte oameni au reuşit din nou să ridice steagul României deasupra capului.
Federaţia Română de Powerlifting


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Meci amical, Industria Galda – CSU Alba Iulia 2-3 (1-1) | Studenții, la a 4-a victorie la rând, Himcinschi – la primul eșec

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un meci amical, Industria Galda – CSU Alba Iulia 2-3 (1-1), studenții realizând la a 4-a victorie la rând, în vreme ce Himcinschi a înregistrat primul eșec. Amical tensionat între Industria Galda de Jos și CS Universitar Alba Iulia, încheiat cu victoria oaspeților, scor 3-2 (1-1). Studenții au bifat a 4-a victorie consecutivă, iar formația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea