Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Recomandările medicului: Apa curată, mâncarea adecvată vârstei şi îmbrăcămintea potrivită îţi ţin copilul sănătos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Temperaturile ridicate favorizează răspândirea virusurilor şi a microbilor, iar copiii sunt foarte expuşi la îmbolnăviri în perioada de vară. Medicul pediatru Mihaela Mânăscurtă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia recomandă respectarea câtorva reguli importante pentru a feri copilul de îmbolnăvirile specifice perioadei calde.

Alimentele care trebuie evitate vara

Enterocolitele şi alte afecţiuni digestive sunt des întâlnite mai ales în perioada de vară de aceea este important să respectăm sfaturile medicului.

Mai ales când temperaturile sunt peste media acestei perioade trebuie evitate alimentele nepotrivite, chiar și pentru adulți cum ar fi alimentele cumpărate de pe stradă de la tonete și vânzători ambulanți.

„Pentru copii nu sunt recomandate pizza, crenvuşti, virşli, mititei și înghețata. Alimentația trebuie adaptată la vârsta copilului. La copiii mici se recomandă atenție sporită la sterilizarea biberoanelor, a cănițelor și la prepararea laptelui pudră. Alimentele solide, pasate trebuie să fie proaspete se pot păstrat maxim 24 de ore, la frigider, la (4-8 grade Celsius) ”, a explicat medicul pediatru Mihaela Mânăscurtă.

Hidratarea este foarte importantă în această perioadă, dar trebuie respectate niște reguli pentru a evita îmbolnăvirile. Pentru copii este recomandată apa plată de la sursă sigură, controlată bacteriologic.  Copiii se expun riscurilor de îmbolnăvire și dacă se scaldă în locuri neîngrijite, cum sunt lacurile, bălțile și râurile neamenajate.

Copiii trebuie să poarte hăinuțe de bumbac sau in și pălăriuțe

Soarele puternic este periculos atât pentru adulți cât și pentru copii și trebuie evitată expunerea necorespunzătoare.

„Copiii trebuie feriți de soare între orele 11 și 17 și trebuie îmbrăcați cu hăinuțe de bumbac sau in, de preferință, albe. Pălăriuțele nu trebuie să lipsească.

Mai sunt și alte măsuri de prevenție a îmbolnăvirilor, trebuie evitat transportul copiilor mici, sub 2 ani, cu mașina pe distanțe mai lungi și de asemenea, trebuie evitate locurile aglomerate, cum sunt mall-urile, supermarketu-rile, unde crește pericolul de contaminare cu virusuri. Copilul nu trebuie expus nici la fumul de țigară. Trebuie evitat fumatul în locuințe și fumatul în timpul sarcinii”, a mai spus medicul pediatru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea