Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Rapidistul Adrian Iencsi, în „pole position” pentru a prelua CSM Unirea Alba Iulia! Negocierile cu Mihai Iosif, blocate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Antrenorul Adrian Iencsi (48 de ani), fost fundaș al Rapidului, este favorit pentru a prelua divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia, negocierile purtându-se în aceste zile! Conform unor informații apropiate clubului din Cetatea Marii Uniri, Iencsi, ultima dată la CSM Sighetu Marmației (în play-out-ul Seriei 10), este în tratative avansate cu albaiulienii, având recomandări favorabile din partea unor oameni din lumea fotbalului.

Surse autorizate susțin că Mihai Dăscălescu se va întâlni astăzi, la București, cu Adrian Iencsi, pentru a purta discuția decisivă, oficialul unirist deplasându-se în capitală pentru a însoți echipa națională în Kosovo.

Numele lui Iencsi s-a aflat de la finele săptămânii trecute, pe o listă extinsă, după ce a căzut aducerea lui Marius Popescu, alături de cele ale lui Mihai Iosif, Francisc Dican sau Valentin Suciu.

Originar din Piatra Neamț, Adrian Iencsi a devenit în două rânduri campion cu Rapid București (1999 și 2003), în primul sezon fiind coechipier cu conjudețenii Bogdan Andone și Ovidiu Maier. A strâns 297 de meciuri și 29 de goluri pe prima scenă (Ceahlăul, Rapid, FCM Tg. Mureș) și a mai evoluat în Rusia, Cipru și Austria.

După ce CSM Unirea Alba Iulia nu a reușit să-l aducă pe Marius „Papi” Popescu, prima opțiune în această vară pentru banca tehnică, neprimind acceptul Viitorului Cluj, o variantă a fost un alt rapidist, Mihai Iosif, însă negocierile s-au blocat, pretențiile acestuia fiind considerate exagerate pentru acest nivel (a solicitat o primă de instalare substanțială). În 2020 Iencsi a fost antrenor principal la Rapid București în Liga 2, fiind substituit de… Mihai Iosif.

În perioada în care albaiulienii au așteptat un răspuns de la Marius Popescu, s-a vehiculat și numele lui Florentin Petre ca o  posibilă variantă pentru banca tehnică, la sugestia lui Cornel Țălnar. În acel moment uniriștii au preferat atunci să nu o ia în calcule, din motive legate de o anchetă legată de trucarea unor meciuri din perioada Dacia Unirea Brăila.

Conform sport.ro, Iencsi și-a început cariera de antrenor în urmă cu zece ani, la CS Corbeanca. A mai trecut pe la Popești Leordeni, FC Voluntari, FC Hunedoara, Voința Săelele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii și Universitatea Craiova II. Ca secund a mai lucrat la Apollon Limassol, Universitatea Craiova și Universitatea Cluj, unde l-a secondat pe Bogdan Lobonț în 2019. În cariera sa de jucător, Adi Iencsi a adunat nu mai puțin de 33 de selecții pentru prima reprezentativă a echipei naționale, pentru care a reușit să și marcheze un gol.

Sursa foto: sport.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea