Rămâi conectat

Actualitate

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 02-04 decembrie 2022

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 02-04 decembrie 2022

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 02-04 decembrie 2022. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 02-04 decembrie 2022
Drumul National 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Un hotel din ALBA va refuza turiștii austrieci, precum și plata cu cardurile emise de băncile din Austria, ca și protest la refuzul lor de a ne accepta în spațiul Schengen!

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Un hotel din ALBA va refuza turiștii austrieci, precum și plata cu cardurile emise de băncile din Austria, ca și protest la refuzul lor de a ne accepta în spațiul Schengen!

Hotel Elisabeta, unul dintre cele mai recunoscute hoteluri din Alba Iulia, a anunțat, în cursul zilei de astăzi, 10 decembrie, o serie de măsuri de protest împotriva turiștilor austrieci, precum și plata cu cardurile emise de băncile austriece.

Măsura vine în urma refuzului acestei țări de accepta țara noastră în spațiul Schengen.

„Cu părere de rău pentru cetățenii austrieci care nu împărtășesc mitocania cancelarului austriac Karl Nehammer,conducerea Hotelului ELISABETA Alba Iulia, informează turiștii austrieci și cele peste 200 de agenții de turism din țară și din străinătate cu care are încheiate contracte de colaborare:

Elit - Gustul Desăvârșit

– începând cu data de 01.01.2023, nu va mai onora nicio cerere de rezervare pentru turiștii austrieci pe o perioada nedeterminată
– nu va mai accepta plata cu carduri emise de către instituțiile bancare austriece!

Recurgem la aceste masuri in semn de protest fata de votul negativ al Austriei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.”, au scris reprezentanții Hotel Elisabeta, pe facebook.

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Răzbunarea românilor continuă în SCANDALUL SCHENGEN: Un colos românesc cu afaceri de peste un miliard de euro anulează parteneriatele cu băncile austriece și olandeze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Răzbunarea românilor continuă în SCANDALUL SCHENGEN: Un colos românesc cu afaceri de peste un miliard de euro anulează parteneriatele cu băncile austriece și olandeze

Austria va începe să simtă pe propria piele prețul pentru umilirea României privind aderarea la Schengen. Un colos cu afaceri de peste un miliard de euro trece la măsuri radicale.

Companiile asociate Romanian Business Chamber, însumând peste 1 miliard de euro cifră de afaceri, au început demersurile privind anularea parteneriatelor cu instituțiile bancare austriece și olandeze, arată asociația într-un comunicat remis public pe data de 10.12.2022.

Toate companiile atât cu capital românesc, cât și cele cu capital străin, membre ale Asociației Romanian Business Chamber (RBC) au început din data de 09.12.2022 demersurile pentru anularea parteneriatelor cu instituțiile bancare austriece și olandeze. Acest lucru include atât închiderea efectivă a conturilor bancare ale fiecărei companii, cât și rezilierea convențiilor privind plata salariilor angajaților în conturi la aceste bănci străine.

Elit - Gustul Desăvârșit

Companiile membre ale Asociației Romanian Business Chamber însumează o cifră de afaceri de peste 1 miliard euro și peste 20.000 angajați.

„Toate companiile membre ale asociației Romanian Business Chamber își regândesc parteneriatele în urma șantajului la adresa României făcut de Austria și Olanda în Consiliul JAI, unde aceste țări au votat împotriva intrării României în Schengen. România îndeplinește toate condițiile pentru a fi în Schengen, votul negativ al acestor tări împotriva României fiind complet nejustificat, abuziv și vădit făcut cu rea credință”, a spus Paula Pîrvănescu, Președinte RBC.

Deși de 11 ani România îndeplinește toate condițiile pentru a fi membră Schengen, arată multiple rapoarte ale Comisiei Europene și rezoluții ale Parlamentului European, i s-a refuzat constant accesul în acest spațiu al liberei circulații.

„Respingerea intrării României în spațiul Schengen afectează în mod negativ atât economia țării noastre, cât și economiile celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Neacceptarea României în spațiul Schengen îngreunează dezvoltarea societăților cu capital românesc, descurajează investițiile străine directe, afectează menținerea și creșterea locurilor de muncă în companiile private, lucruri ce se răsfrâng negativ asupra prosperității tuturor românilor”, a mai spus Paula Pîrvănescu.

În cei 11 ani de zile de când îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la spațiul Schengen, România a avut o pierdere de aproximativ 25 miliarde euro cel puțin, arată multiple rapoarte de evaluare.

Asociația Romanian Business Chamber a fost înființată în anul 2020 cu scopul de a conecta oamenii de afaceri din România la noi oportunități de afaceri și investiții atât în exteriorul cât și în interiorul țării, ceea ce le va aduce șansa internaționalizării companiei și extinderea business-ului.

„Asociația Romanian Business Chamber va întreprinde toate demersurile naționale și internaționale necesare pentru ca Austria și Olanda să-și revizuiască poziția față de intrarea României în Schengen. Până la un vot pozitiv din partea acestor țări, toate firmele membre ale RBC vor renunța la serviciile oferite în România de instituțiile bancare austriece și olandeze”, a concluzionat Paula Pîrvănescu, Președinte RBC.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Comuna SMART din ALBA crește prin firmele atrase pe teritoriul său: Cum s-au dezvoltat atât de rapid afacerile din zonă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comuna SMART din ALBA crește prin firmele atrase pe teritoriul său: Cum s-au dezvoltat atât de rapid afacerile din zonă

Acum 17 ani, la Ciugud, în zona unde acum s-au instalat zeci de firme era doar o pășune. Cum interesul investitorilor a tot crescut, zona dedicată firmelor a fost extinsă anul trecut cu încă 12 hectare și tot nu e îndeajuns.

Au reușit să crească cifra de afaceri, dar și producția, după ce și-au mutat afacerile la Ciugud, în județul Alba.

Vorbim despre zeci de firme care au ales zona industrială a comunei campioană la accesarea fondurilor europene. Pe o suprafață de 43 de hectare găsesc toate utilitățile. Cerere există în continuare, așa că autoritățile vor să pună la dispoziția firmelor interesate alte 50 de hectare.

Elit - Gustul Desăvârșit

80% din bugetul local – adică în jur de un milion de euro – provine din taxele și impozitele plătite de firme.

Gheorghe Damian, primar Ciugud: „Ne propunem anul viitor să extindem această zonă cu încă 20 de hectare. Primesc un teren care are la poartă toate utilitățile, absolut toate utilitățile și cele subterane și cele supraterane.”

Aplasamentul este poziționat la câțiva kilometri de autostrada A1, iar investitorii care aleg Ciugudul benficiaza de impozite reduse cu 50%.

Dan Lungu, purtător de cuvânt Primăria Ciugud: „Ciugudul e bine interconectat. Avem investitori care dacă inițial au concesionat o mică parcelă ulterior au solicitat extinderea concesiunea și și-au dezvoltat afacerea.”

Un investitor a decis să își mute afacerea în anul 2015 în zona industrială și spune că de atunci producția s-a triplat. Face ambalaje din carton și le trimite inclusiv în Italia, unde are contract cu o firmă de încălțăminte.

Cum cererea e mare, vrea ca la anul să ridice o altă hală, dotată cu utilaje de aproape 200.000 de euro.

Alin Puiu, director firmă: „Avem avantajul că autostrada este la 3 minute, avem avantajul că putem accesa mai bine fonduri europene.”

Un alt investitor a pus pe picioare o fabrică în care a investit aproape 500.000 de euro, bani proprii. Produce uși și piese de mobilier din lemn, care ajung în toată Europa.

Cosmin Groza, director general: „Ne-am dublat capacitatea de producție și avem în plan pentru anul viitor să mai construim încă o hală. Produsele noastre ajung în mare în România, dar avem lucrări și în Germania, Italia, Belgia, Ungaria, am dus chiar şi în Cipru, Grecia.”

Conf. Univ. Dr. Ionela Gavrilă Paven, Facultatea de Științe Economice UAB: „Investitorii strategici vor dezvolta ei și vor crea alte locuri de muncă și alte afaceri mai mici în domenii conexe, suport contribuind la dezvoltarea întregii zone.
La Ciugud s-au instalat firme de logistică, transport, curierat, din industria alimentară sau textilă.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea