Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD: Pe plan local funcționează o alianță PDL-PNL atât în Consiliul Local Alba Iulia cât și în Consiliul Județean Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali PSD Bogdan Medrea, Horațiu Clepan și Ovidiu Jidveian și-au criticat astăzi, într-o conferință de presă, partenerii de uniune, respectiv pe reprezentanții PNL din Consiliul Local Alba Iulia, pentru decizia de a vota pentru aprobarea suplimentării sumei care va pleca din bugetul municipiului către firma locală de transport public. Totodată, aceștia i-au lăudat pe toți consilierii ”pentru măsurile de stânga pe care le iau”, făcând referire la decizia de a se acorda gratuitate pentru șomerii din municipiu care călătoresc cu autobuzele STP.

Din păcate, ceea ce s-a întâmplat ieri în Consiliul Local are o altă conotație. De fapt acea gratuitate va costa municipalitatea 3,4 milioane de lei. Este o cacealma marca PNL”, a spus Bogdan Medrea care a explicat că, în opinia sa totul a fost ”la înțelegere”, în sensul că liberalii au promis că susțin proiectul PDL-ului privind suplimentarea sumei către STP iar în schimb vor avea sprijin pentru aprobarea propriului proiect privind gratuitatea pentru șomeri.

Noi, așa cum am mai spus, nu suntem împotriva STP-ului, nu avem nimic cu ei, dar avem rugămintea, ca o datorie morală, de a ne spune ce se întâmplă cu banii”, a mai spus Bogdan Medrea pentru a explica de ce consilierii PSD s-au opus suplimentării contribuției.

După cum am văzut, colegul Albani s-a lăsat vândut pe un proiect de-al lor și a dat acei 3,4 milioane de lei, contribuția municipiului la transportul local ajungând la această oră la suma de 4 milioane de euro pentru un an de zile”, a mai declarat Medrea.

Potrivit declarațiilor lui Horațiu Clepan această sumă de bani este uriașă. La un calcul aritmetic simplu ar rezulta, dacă suma se împarte la numărul de taxiuri şi la 12 luni, câte 7.000 de lei pentru fiecare taxi din Alba Iulia, în fiecare lună, în condiţiile în care un taximetrist face în medie 1.500 de lei pe lună.

Eu aș vrea să-l întreb pe Simone Albani de unde a dedus el că la STP au scăzut cheltuielile. Făcând parte din aceeași comisie eu nu am fost informat de acest lucru, personal nu am avut acces la nici un document al STP-ului, nu am putut să verific nimic, nu știu cum a ajuns el la concluzia că au scăzut aceste cheltuieli și, după cum a declarat în ședința de ieri, conducerea STP-ului ar fi devenit mai prietenoasă. Eu nu am constatat acest lucru”, a spus Horațiu Clepan.

Firmele de transport din România merg extrem de greu în ultima perioadă, sunt niște costuri enorme și tocmai de aceea eu aș fi vrut să văd la STP o listă cu achizițiile măcar pe o lună, să văd pe ce sunt cheltuiți acești bani. Dacă banii sunt cheltuiți cu responsabilitate, nu am nici cea mai mică problemă să votez de acum înainte contribuția pentru STP. Mai mult decât atât, i-am lăudat și o să-i laud întotdeauna, ca un serviciu modern și extrem de bine pus la punct, dar cu așa costuri era imposibil să nu fie”, a mai declarat Horațiu Clepan.

Consilierii locali PSD au mai spus că nici colegii din PDL n-au putut da exemple privind reducerile de cheltuieli care s-au operat în ultima vreme la firma de transport local și și-au exprimat temerea că, după modelul deja creat, până la sfârșitul anului Consiliul Local ar putea primi o nouă cerere de suplimentare.

La rândul său, Ovidiu Jidveian a declarat că atitudinea colegilor din USL este duplicitară și nu inspiră încredere nici electoratului nici partenerilor politici. Acesta a arătat că până înainte cu câteva ore de ședința de Consiliu Local poziția PNL-ului a fost total opusă iar explicația ar fi că ”au fost câteva firmituri cu care primarul Mircea Hava i-a momit”.

Eu sunt dezamăgit de atitudinea duplicitară a colegilor de la PNL. Doar acum două luni de zile aceștia criticau jaful de la STP. Culmea, acum STP-ul este reevaluat tocmai de vârful de lance din Consiliul Local al PNL-ului, domnul Simone Albani. Sunt convins că trebuie să existe un preț la această reevaluare pentru că nu cred că îți poți schimba radical opinia de pe o zi pe alta. Poate vă aduceți aminte că în urmă cu câteva luni chiar eu am explicat că acest contract, chiar dacă este păgubos, el este legal și trebuie să-și producă efectele. Atunci au sărit chiar colegii din PNL cu tot felul de declarații amenințătoare și chiar jignitoare la adresa mea, spunând că îl ajutăm pe primar în a prejudicia bugetul local. Culmea este că acum, tocmai acești colegi de la PNL s-au ținut de mână cu cei de la PDL și au fost părtași la prejudicierea bugetului prin acordarea acestor sume uriașe.”, a spus Ovidiu Jidveian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea