Rămâi conectat

Politică Administrație

Protest inedit la sediul Mișcării Populare Alba împotriva legii defăimării. VIDEO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru candidați ai Mișcării Populare la alegerile locale și deputatul MP de Alba, Clement Negruț, au protestat într-un mod inedit, vineri, în deschiderea conferinței de presă, de la sediul organizației, împotriva legii defăimării, inițiată de președintele PSD, Liviu Dragnea.    

protest MP Alba01Candidații MP la Primăriile Zlatna, Blaj, Galda de Jos, respectiv Lupșa și deputatul Clement Negruț și-au lipit foi albe pe gură și au afișat mesaje precum: ”Nu legii Dragnea”, ”PSD vrea să tăcem”, ”Vrem libertate de exprimare” sau ”Nu ne băgați pumnul în gură”.

Clement Negruț a spus că și-a lipit doar jumătate de gură, pentru că ”nu a putut Dragnea să i-o închidă pe toată”.

”Mișcarea Populară protestează împotriva legii defăimării a lui Liviu Dragnea. A ales această formă de protest pentru a ne arăta indignarea pentru această lege prin care PSD, prin domnul Dragnea, încearcă să pună pumnul în gură celor care își doresc liberă exprimare pe rețelele de socializare și nu numai. E un prim pas spre dictatură, e un prim pas și un semnal și către dumneavoastră cei din presă. Categoric, Mișcarea Populară se opune acestui demers al lui Liviu Dragnea și al PSD-ului. Nu e pentru prima dată când PSD încearcă să se opună libertății de exprimare. Ne aducem aminte de arestarea unui ziarist în 2004 sub guvernarea lui Adrian Năstase”, a spus Negruț.

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţi ”Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca ”fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea