Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proprietarii mașinilor parcate pe locurile închiriate din Alba Iulia nu mai scapă de amendă. Vezi ce ”surpriză” le pregătește primăria

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ParcareRegulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de reședință de pe raza municipiului se va schimba, iar proprietarii de autoturisme parcate pe locurile închiriate nu mai pot scăpa de amendă, chiar dacă evită să se apropie de mașină când Poliția Locală este prin preajmă.

Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut săptămâna viitoare, în ședința Consiliului Local Alba Iulia, alin.3 al art.22 din Regulament va fi modificat, după cum urmează:

În cazul în care persoanele fizice sau juridice care săvârșesc fapte de natura celor prevăzute la art. 19 din Regulament (n.r. ”Ocuparea fără drept a unui loc de parcare de reşedinţă, semnalizat corespunzător, constituie contravenție”), nu pot fi identificate pe loc, agentul constatator va completa și va lipi pe parbrizul autovehiculului un colant autoadeziv (…), va fotografia autovehiculul/ locul săvârșirii faptei, va trece la identificarea posesorului autovehiculului cu ajutorul dispecerului de serviciu de la sediul Poliției Locale, prin interogarea bazei de date privind evidența persoanelor, prin prezentarea contravenientului la sediul Poliției Locale în termenul stipulat în colantul autoadeziv, prin solicitare de informații Serviciilor de Evidență a Persoanelor/ Serviciilor de Înmatriculări Auto din județul unde este înmatriculat autovehiculul, sau prin orice alt mijloc permis de lege. După obținerea datelor de identificare ale contravenientului, procesul-verbal de constatare a contravenției se comunică acestuia prin mijloacele prevăzute de lege”.

Decizia a fost luată la cererea Poliției Locale Alba Iulia și în urma sesizărilor făcute beneficiarii locurilor de parcare, care au semnalat faptul că, în momentul în care constată că locul a fost ocupat fără drept, identificarea contravenienților și eliberarea parcării se face cu mare greutate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea