Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Prometey Dnipro – Volei Alba Blaj 3-1, în Liga Campionilor | Campioana României, eliminată din Europa!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj și-a încheiat aventura europeană din actuala ediție, după eșecul de la Mioveni, din ultima etapă a grupei E, 1-3 (22-25, 20-25, 25-16, 21-25), cu Prometey Dnipro. Un meci cu miză enormă a fost ratat de campioana României, care trebuia să se impună în „finala ultimei șanse”.

Volei Alba Blaj, care a avut alături o galerie neobosită, a evoluat modest în prima parte a întâlnirii, a reușit să revină în al 3-lea parțial, însă nu a fost suficient pentru a întoarce soarta partidei. Criză la Volei Alba Blaj, care avea oportunitatea în acest start al anului să se califice în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor sau să continue în Cupa CEV.

Prometey a încheiat grupa pe locul secund, cu 9 puncte, fiind devansată de LKS Lodz – 11 puncte, care a învins pe Volero Le Cannet cu 3-2, echipa din Franța plasându-se pe locul al 3-lea, cu 8 puncte (va continua în CEV). cel mai bun loc 3 este Rzeszow – 9 puncte în grupa D.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Gruparea din „Mica Romă” era obligată să învingă în acest meci decisiv, un succes fiind similar cu calificarea în play-off-ul sferturilor de finală ale Champions League. Cu mult prea multe greșeli în această confruntare, Volei Alba Blaj a ratat testul și a suferit a doua înfrângere consecutivă în întrecerea stelară. Bojana Milenkovic, fosta echipieră a Blajului, a fost desemnată MVP-ul întâlnirii care a durat două ore și 5 minute.

Înfrângerea este însă similară cu încheierea drumului european și cu ultima poziție în grupă, cu 8 puncte (două succese și 4 eșecuri). Blajul a pierdut pe mâna sa calificarea în condițiile în care în 5 zile, în jocurile cu LKS Lodz și Prometey, a strâns zero puncte! Cu excepția blocajului (14-8 blocaje câștigătoare), Volei Alba Blaj a suferit în toate compartimentele, în special la preluare (35% pozitivă, 16% excelentă), dovadă și raportul așilor (8-3 pentru gazde) și nu a avut forță pe faza de atac, unde procentajul de reușită a fost de doar 29%.

Iman Isanovic (16 puncte), Drussyla Andressa Felix Costa (12) şi Jovana Kocic (11) au fost cele mai bune jucătoare ale echipei antrenate de sârbul Stevan Ljubicic.

De la învingătoare s-au remarcat Marta Drpa (18 puncte), Bojana Milenkovic (17), Diana Meliuşkina (12), Svitlana Dorsman (11) şi Melisa Ege Bukmen (10).

Din 2020, când a fost eliminată tot în faza grupelor Ligii Campionilor, ulterior venind pandemia de coronavirus, Volei Alba Blaj nu și-a încheiat atât de rapid aventura europeană. În 2021 a fost finală în Cupa Challenge, în 2022 – semifinală în Cupa CEV, iar anul trecut – ultimul act în Cupa CEV (a 4-a finală europeană din ultimii 6 ani).

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 4 puncte, Jovana Kocić – 11, Bogumila Biarda, Nneka Onyejekwe – 7, Lora Kitipova -4, Drussyla Costa – 12, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Iman Isanovic – 16, Isidora Kockarević – 9, Iarina Axinte, Raisa Ioan – 5 (Paula Partnoi, Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic.

Sâmbătă, 20 ianuarie, în Divizia A1, în a doua etapă a returului, este joc în deplasare cu CSO Voluntari, la ora 16.00 (meci decalat cu o zi).

foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea