Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiectul „România educată“: Trecerea elevilor spre învăţământul profesional, mai rapid, după ce împlinesc 15 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre scenariile sistemului de învăţământ din viitor, conform documentului de strategie asumat de preşedintele Klaus Iohannis, arată că elevii vor sta 6 ani în şcoala primară, 3 ani în gimnaziu, iar când împlinesc 15 ani vor decide dacă următorii trei ani vor studia la un liceu teoretic sau la o şcoală profesională sau vocaţională.

„La finalul învăţământului de bază, Maria este confor­tabi­lă cu propria sa iden­titate, a trecut printr-un pro­ces adecvat de consi­liere şi dezvoltare personală, ştie ce i se potriveşte mai departe, are priorităţi şi ştie / poate să şi le urmărească. În şcoală, Maria a avut parte de un echilibru între cunoştinţele teoretice şi cele practice acumu­late, putând să îşi consolideze singură comporta­mente de viaţă, utile oriunde va alege să înveţe mai departe. Maria face parte dintr-o comunitate care valorizează educaţia şi părinţii ei au fost implicaţi în alegerea rutei educaţionale potrivite pentru ea.“

Aşa ar trebui să fie caracterizat un elev de gimnaziu, conform raportului Viziune şi Strategie 2018- 2030 „România educată. Proiect al preşedintelui României, Klaus Iohannis“, lansat miercuri seară la Palatul Cotroceni.

Rezultatele proiectului – la care reprezentanţii Administraţiei Prezi­denţiale au lucrat timp de doi ani alături de cei din mediul de business, din mediul academic şi din ONG-urile din domeniul educaţio­nal – au fost structurate în 90 de pagini scrise într-un limbaj greu de descifrat.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea