Proiectul „România educată“: Trecerea elevilor spre învăţământul profesional, mai rapid, după ce împlinesc 15 ani
Unul dintre scenariile sistemului de învăţământ din viitor, conform documentului de strategie asumat de preşedintele Klaus Iohannis, arată că elevii vor sta 6 ani în şcoala primară, 3 ani în gimnaziu, iar când împlinesc 15 ani vor decide dacă următorii trei ani vor studia la un liceu teoretic sau la o şcoală profesională sau vocaţională.
„La finalul învăţământului de bază, Maria este confortabilă cu propria sa identitate, a trecut printr-un proces adecvat de consiliere şi dezvoltare personală, ştie ce i se potriveşte mai departe, are priorităţi şi ştie / poate să şi le urmărească. În şcoală, Maria a avut parte de un echilibru între cunoştinţele teoretice şi cele practice acumulate, putând să îşi consolideze singură comportamente de viaţă, utile oriunde va alege să înveţe mai departe. Maria face parte dintr-o comunitate care valorizează educaţia şi părinţii ei au fost implicaţi în alegerea rutei educaţionale potrivite pentru ea.“
Aşa ar trebui să fie caracterizat un elev de gimnaziu, conform raportului Viziune şi Strategie 2018- 2030 „România educată. Proiect al preşedintelui României, Klaus Iohannis“, lansat miercuri seară la Palatul Cotroceni.
Rezultatele proiectului – la care reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale au lucrat timp de doi ani alături de cei din mediul de business, din mediul academic şi din ONG-urile din domeniul educaţional – au fost structurate în 90 de pagini scrise într-un limbaj greu de descifrat.
Sursa: zf.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice
Tichete casnice 2024 | Cine poate fi beneficiar sau prestator casnic. Condiții pentru beneficiari și prestatori casnici. Termenul de utilizare sau valorificare a tichetelor casnice Tichetele de activități casnice, destinat atât beneficiarilor de activități casnice la achiziționare, precum și prestatorilor de activități casnice după primirea acestora și prevederile privind tichete de activități casnice au fost […]
Secțiune Articole Similare
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
Varza murată – sursă de probiotice şi singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12
-
Sănătatea și naturăacum 3 zile
Alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie – Leul este instituit ca monedă a țării. Istoria monedei naționale
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
18 septembrie – Ziua Mondială a Geologilor. Rezultatele cercetărilor geologiei românești, remarcate pe plan mondial
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
20 septembrie 1866: S-a născut marele poet transilvănean George Coșbuc
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
16 septembrie „Ziua europeană de prim ajutor”: şi tu poţi să salvezi vieţi! A ști sau a nu fi