Rămâi conectat

Curier Județean

Proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2020” continuă: Sâmbătă și duminică, spectacole în aer liber în curtea interioară a Palatului Apor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2020” propus de compania de teatru Skepsis continuă cu o serie de weekenduri cu spectacole în aer liber!

Sâmbătă, 15 August, începând cu ora 20.00, în curtea interioară a Palatului Apor, vă invităm la o seară având ca temă „Năzbâtiile lui Arlechino”. Seara este dedicată Comediei dell Arte – un gen specific care a marcat începuturile teatrului ca artă în Italia, în perioada Renașterii, cunoscând o largă notorietate.

Prin ritmul susținut, personajele tipologice și pline de farmec, prin intrigile simple și umorul direct, Comedia dell Arte reușește mereu să genereze bună dispoziție și veselie în inimile tuturor. În cadrul mai multor episoade, ne vom reîntâlni cu câteva personaje principale ale genului, precum Arlechino, Pantalone, Colombina, prinse în eternul joc al puterii și autorității stăpânului pus în dificultate de istețimea servitorilor.

Duminică, 16 August, de la ora 20.00, tot în curtea interioară a Palatului Apor, vă provocăm la un salt în timp și vă propunem o seară dedicată teatrului contemporan, având ca temă „Oameni la limită” și în care se vor aborda câteva texte scurte de Matei Vișniec, un grup de episoade care abordează tematici diferite, precum umanitatea, războiul, supraviețuirea, toate într-o notă ironică cu accente fine de umor. Trecutul și prezentul, sacrificiul și lașitatea, instinctul și conștiința se întrepătrund și se joacă la granița dintre lumină și întuneric.

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, fiind restrâns de limitele spațiului de desfășurare și regulie de distanțare socială care vor permite participarea unui număr de maxim 60-80 spectatori/spectacol. În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi anulate. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului https://www.facebook.com/skepsis2002/

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2020 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Universitatea ”1 decembrie 1918” Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, Organizatorul va respecta următoarele reglementări:

– Zona va fi delimitată având căi de acces clar identificate și separate pentru public (intrarea în zona de activități doar pe poarta principală a Palatului Apor – ieșirea exclusiv prin spatele Palatului Apor).
– La căile de acces vor fi amplasate dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini cu posibilitate de utilizare gratuită.
– Fiecare cale de acces va fi controlată și operată de către organizatori prin personal de securitate sau voluntari car vor purta mănuși și măști.
– Locurile pentru spectatori vor fi marcate vizibil și vor fi amplasare scaune.
– Accesul publicului se va face în urma verificării stării de sănătate prin măsurarea temperaturii cu termometru non-contact, efectuarea triajului observațional și dezinfectarea mâinilor.
– Purtarea măștilor de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie pe toată durata evenimentului.
– Accesul în spațiul de evenimente se va face cu respectarea distanțării sociale de 1,5m între persoane.
– Nu se permite consumul de alimente sau băutură în locație înafară de băuturi ambalate în recipiente individuale cu capac, fără paie de unică folosință.
– Persoanele care refuză aceste condiții nu vor avea acces în spațiul de eveniment. Înainte de derularea evenimentului scaunele vor fi dezinfectate cu substanțe biocide avizate.
– La fiecare cale de acces vor fi amplasate pubele cu capac pentru produse nepermise în zona de eveniment, iar la ieșire pentru aruncarea măștilor de protecție.
– Evenimentul nu va avea o durată mai mare de 4 ore consecutive/zi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea