Rămâi conectat

Economie

Proiectele REGIO gestionate de ADR Centru contribuie decisiv la dezvoltarea Regiunii Centru

Publicat

în

*Peste 200 de proiecte finalizate, 200 milioane euro cheltuiți, peste 55 la sută din populație informată despre impactul fondurilor nerambursabile

Peste șase ani de muncă asiduă în toate cele șase județe ale regiunii își dovedesc acum importanța, prin rezultatele pozitive înregistrate de programul REGIO în Regiunea Centru. Aceste rezultate demonstrează experiența ADR Centru în domeniul finanțărilor nerambursabile, activitate derulată cu seriozitate și profesionalism în decurs de 15 ani.

În cele șase județe ale regiunii sunt contractate 400 de proiecte prin Programul Operațional Regional, în valoare totală de 734 milioane euro, proiecte prin care se solicită 496 milioane euro fonduri nerambursabile. Deja, dintre acestea, 202 proiecte sunt finalizate și sunt rambursate beneficiarilor de finanțare peste 198 milioane euro. Orașe, străzi, spitale, școli, centre sociale, echipamente pentru intervenții în situații de urgență, centre de afaceri, situri industriale, cabinete medicale și alte activități ale firmelor mici, cetăți istorice, biserici, hoteluri, puncte Salvamont și parcuri reprezintă destinația acestor fonduri, care îmbunătățesc viața cetățenilor Regiunii.

Electrica Furnizare Discount

Din cele 1127 de proiecte, depuse până în prezent la sediul ADR Centru, cu o valoare totală de peste 1,72 miliarde euro, în cadrul Programului Operațional Regional, autorităţile publice locale, ONG-urile şi firmele private, vor contracta, până la finele acestui an, peste 550 milioane euro fonduri nerambursabile. Proiectele contractate vor transforma orașele Brașov, Târgu Mureș și Sibiu în poli de creștere și de dezvoltare urbană, iar orașele Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Toplița și Miercurea Ciuc vor deveni centre urbane competitive, dezvoltate economico-social.

Pentru atingerea acestor obiective autoritățile publice locale au la dispoziție peste 175 milioane euro, pentru investiții în infrastructura rutieră, obiective turistice și centre sociale moderne. Peste 300 km de drumuri județene, străzi urbane și șosele de centură se vor reabilita cu un buget de circa 116 milioane euro fonduri nerambursabile, până în 2015. Spitalul Județean Covasna și alte 7 ambulatorii din regiune, ce au la dispoziție fonduri europene de 22,8 milioane euro, se vor moderniza și dota cu echipamente performante de ultimă generație, care să sprijine cadrele medicale în diagnosticare și tratament. Un număr de 33 de școli în care învață aproape 10.000 de elevi vor fi complet reabilitate cu o finanțare nerambursabilă de 32,5 milioane euro, în timp ce 22 centre sociale pentru vârstnici și copii vor fi dotate, extinse și modernizate, prin investiții din fonduri europene de peste 11 milioane euro. Pentru a asigura cetățenii că, în caz de necesitate, există echipamente și profesioniști pregătiți să intervină, a fost pus la dispoziția celor șase consilii județene un buget de 11,7 milioane euro, pentru crearea unui centru de comandă modern, precum și pentru dotarea cu autospeciale a 40 de unități de intervenție și 44 de autospeciale pentru situații de urgență, localizate în 21 de orașe.

Pe lângă proiectele de investiții publice, mediul privat din Regiunea Centru beneficiază de sume nerambursabile în valoare de 55,8 milioane euro pentru crearea a șase centre de afaceri, a unui parc logistic și susținerea a 230 microîntreprinderi în dezvoltarea afacerilor și crearea a peste 1100 de noi locuri de muncă. Regiunea Centru este printre puţinele regiuni din România unde autorităţile investesc în reabilitarea fostelor situri industriale, rămase abandonate.

Cu un buget de 7,5 milioane euro fonduri nerambursabile, sunt finanţate patru proiecte ce urmăresc curăţarea şi reabilitarea a patru situri industriale din oraşele Tîrgu Secuiesc, Odorheiu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe. Domeniul turismului alocă un buget de 24,6 milioane euro fonduri nerambursabile pentru administrația publică în reabilitarea a 3 cetăţi obiectiv de patrimoniu din Alba Iulia, Rupea și Tîrgu Mureș, precum şi pentru sectorul neguvernamental, la restaurarea a 18 biserici fortificate care vor fi incluse în circuitul turistic. Tot prin acest domeniu se lucrează la restaurarea unuia dintre simbolurile oraşului Sibiu, Biserica Evanghelică, poate cea mai frumoasă clădire gotică din Transilvania. În plus, beneficiind de un buget de 38,5 milioane euro, fonduri nerambursabile, gestionat de ADR Centru, se vor moderniza 3 stațiuni turistice, 8 unităţi de cazare, se vor dezvolta 3 structuri de agrement și se vor amenaja complet 4 noi parcuri. Acest domeniu susține și modernizarea căilor de acces în orașul Borsec și în stațiunea Harghita Băi, construirea unei pârtii de schi, a 3 puncte Salvamont și reabilitarea altuia, precum și a unui nou teren de golf.

Regiunea Centru este singura regiune din țară în care cetățenii se consideră cel mai bine informați despre Programul Operațional Regional – REGIO 2007-2013. Acest lucru rezultă din ultimele studii privind activitatea de informare și promovare a Programului, realizate la nivel național, la comanda Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Această evaluare externă confirmă calitatea activităților desfășurate de către ADR Centru la nivel regional, în privința sprijinirii activității beneficiarilor pentru a-și atinge cu succes obiectivele din proiecte, dar și în domeniul publicității programului.

Conform acestor studii, peste 55% din cetățenii Regiunii au auzit de programul Regio, în timp ce 84% din locuitorii din zona urbană din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu susțin că au cunoștință de proiecte Regio finanțate în localitățile unde locuiesc sau unde muncesc!

Sunt peste șase ani de când Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar, gestionează Programul Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru. Până în prezent avem finalizate un număr de 202 proiecte, adică mai mult de 50% din cele contractate, precum și 198,22 milioane euro rambursate beneficiarilor. Avem rezultate bune, dar sprijinim în continuare beneficiarii să-și finalizeze cu succes proiectele. Acestea produc valoare adăugată și asigură investiții totale de aproape un miliard de euro în întreaga regiune, prin care se vor crea peste 2.600 noi locuri de muncă. Toate aceste rezultate le-am înregistrat datorită unor factori multipli, a managementului proactiv şi responsabil, dar și datorită experienţei de peste 15 ani pe care o avem în derularea fondurilor nerambursabile. O bună colaborare cu beneficiarii, dar și cu AMPOR, au susținut și vor susține munca experților ADR Centru în atingerea obiectivului propus, de a finaliza cu succes proiectele și a absorbi eficient fondurile alocate. Aceste fonduri duce cu siguranță la creșterea calității vieții a unui important segment al populației din regiune. Beneficiarii noștri finali sunt cetățenii și de aceea lucrăm intens în această perioadă la pregătirea documentelor strategice pentru următorul ciclu de programare, pentru a fi și mai eficienți în atragerea fondurilor europene”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Publicitate

Economie

România are puţin peste 4,9 milioane de pensionari. Cât este pensia medie. Raport între anul 2020 și 2021

Publicat

în

România are puţin peste 4,9 milioane de pensionari. Cât este pensia medie. Raport între anul 2020 și 2021

România avea la finalul lunii martie 4.902.657 persoane, în scădere cu 41.097 persoane faţă de perioada corespunzătoare a anului 2020 şi cu 28.711 faţă de sfârşitul lunii decembrie 2020, conform datelor centralizate de Ministerul Muncii.

Din total, 95,13% erau pensionari de asigurări sociale de stat (4.663.786 persoane) şi 4,87% pensionari agricultori (238.871 persoane).

La 31 martie 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, numărul pensionarilor de asigurări sociale de stat a fost mai mic cu 5.529 persoane, iar pensia medie a fost mai mare cu 223 lei .

Electrica Furnizare Discount

Proporţia cea mai mare din cadrul pensionarilor de asigurări sociale de stat o aveau pensionarii pentru limită de vârstă – 78,37%, corespunzătoare unui număr de 3.654.881 persoane. Pensia acestora (1.797 lei) a fost în luna martie 2021 mai mare cu 241 lei faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Din totalul pensionarilor de asigurări sociale de stat cu pensie anticipată şi pensie anticipată parţială, femeile reprezentau 52,42%, iar din totalul pensionarilor de asigurări sociale de stat cu pensie pentru limită de vârstă, femeile reprezentau 55,64.

Conform informaţiilor furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice, în luna martie 2021, din totalul pensionarilor de asigurări sociale de stat 29,12% aveau pensia până la nivelul de pensie de 1.000 lei. Câştigul salarial mediu brut era de 5.785 lei, pensia medie asigurări sociale de stat reprezentând 27,64% din câştigul salarial mediu brut şi 45,08% din câştigul salarial mediu net (3.547 lei).

În ceea ce priveşte pensionarii proveniţi din fostul sistem de asigurări sociale pentru agricultori, în număr de 238.871 persoane la sfârşitul lunii martie 2021, 92,44% primeau pensii pentru limită de vârstă, 0,22% pensii de invaliditate şi 7,34% pensii de urmaş.

Pensia medie era de 644 lei, cu 81 lei mai mare decât în luna martie 2020. Pensionarii cu limită de vârstă aveau o pensie medie de 672 lei, cu 83 lei mai mare decât în luna martie 2020.

Citește și : Legea pensiilor se modifică: Cei ce lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent

Conform datelor MMPS, la finele lunii martie 2021 se aflau în plată 206 de beneficiari de ajutor social tip pensie, cu 41 persoane mai puţin decât în perioada corespunzătoare a anului trecut, ajutorul social mediu pe care l-au primit fiind în cuantum de 380 lei.

În trimestrul I 2021 s-au acordat conform Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război şi Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, drepturi în valoare medie de 718 lei/persoana pentru 37.866 persoane, cu 8.644 persoane mai puţin faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

La sfârşitul lunii martie 2021, 7.678.435 persoane participau la fondurile de pensii administrate privat Pilonul II, cu 147.234 persoane mai mult faţă de 31 martie 2020. Cei mai mulţi participanţi la sistemul pensiilor private erau cei cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani (4.902.541).

În ce priveşte actualul nivel al pensiei, acesta este de 1.603 lei, conform statisticilor Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) pe luna iulie.

adevarul.ro

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă: Asigurarea accesului elevilor de la nivelul comunei Săsciori la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice

Publicat

în

Comunicat de presă

Beneficiar proiect: Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Săsciori

Electrica Furnizare Discount

Scopul/ obiectivul general al proiectului: Asigurarea accesului elevilor de la nivelul comunei Săsciori la procesul de învățare în mediul online, prin achiziționarea de echipamente mobile de tipul tabletelor pentru uz școlar, precum și a unor echipamente și/sau dispozitive electronice necesare activităților didactice, astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții cât mai sigure.

Rezultatele așteptate/ finale în urma implementării proiectului:

  1. Un număr de 564 tablete pentru uz școlar furnizate elevilor înmatriculați în anul școlar 2020-2021, de la nivelul comunei Săsciori, până în luna a 11-a a perioadei de implementare a proiectului.
  2. Un număr de 297 echipamente / dispozitive IT furnizate pentru activități didactice în mediul online, către unitățile de învățământ de la nivelul      comunei Săsciori până în luna a 11-a a perioadei de implementare a

Valoarea totală a proiectului: 1.718.878,62 lei

Valoarea cofinanțării UE (FEDR): 1.393.997,32 lei

Data începerii proiectului: 26.04.2021

Data finalizării proiectului: 26.10.2021

Cod MySMIS proiect: 144006

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Competitivi împreună!

Date de contact:  

Site: http://www.comunasasciori.ro/

E-mail: [email protected]

Telefon: 0258.741.110

Manager de proiect: Drăghici Daniela

Telefon: 0786.560.368

Adresă: Str. Principală, nr. 363, Săsciori, cod poștal 517660, jud. Alba

Link-ul către site-ul web al Instrumentelor Structurale din România, http://www.mfe.gov.ro

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă – SC GESS SHOW SRL anunta lansarea proiectului cu titlul ”Cresterea calitatii serviciilor prestate de SC GESS SHOW SRL”

Publicat

în

Comunicat de presă

SC GESS SHOW SRL anunta lansarea proiectului cu titlul ”Cresterea calitatii serviciilor prestate de SC GESS SHOW SRL” proiect  nr RUE 12560 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 28.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC GESS SHOW SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 282.399,06(valoarea totala) din care : 245.564,4 lei grant si 36.834,66 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020]

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare