Proiect de lege care propune introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi, depus la Parlament

Un proiect legislativ prin care propune introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi, a fost inițiat de Liviu Pop. Acest lucru ar stimula elevii să fie mai competitivi, dar ar ajuta şi elevii defavorizaţi, a motivat senatorul PSD.

„Considerăm că este necesară o intervenţie în sensul reglementării nu doar a obligativităţii, dar şi a unei sume minime pentru acordarea burselor, atât pentru a veni în sprijinul elevilor defavorizaţi, cât şi pentru a stimula elevii să fie mai competitivi în sala de clasă, dar şi să se implice în activităţi extraşcolare. Cu toate acestea, nu există un prag minim pentru sumele acordate, ceea ce oferă consiliilor locale posibilitatea de a acorda sume infime, în acele cazuri în care aleg să finanţeze bursele”, se arată în expunerea de motive.

INFORMARE COVID-19

Pop precizează că introducerea obligativităţii acordării de burse pentru elevi poate contribui în mod semnificativ la satisfacerea unor nevoi ale elevilor, precum competitivitatea şi echitatea, dar şi la diminuarea unor probleme sistemice, precum rata alarmantă a abandonului şcolar sau promovabilitate scăzută la Bacalaureat.

„Cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu”, prevede iniţiativa legislativă.

Proiectul legislativ a fost depus la Camera Deputaţilor, în calitate de primă Cameră sesizată, şi este susţinut de mai mulţi senatori PSD.

Sursa Mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Mitica 4 martie 2018 at 16:27

Bani si iar bani, danii si iar danii. Mai bine i-ar invata pe elevi ca nu se primeste nimic fara munca! Aaaa…. dar pentru invatatura asta ar trebui sa taie din ajutoarele sociale si ar pierde votanti.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...