PROIECT: 195.000 de euro – Ajutor din bugetul județului pentru societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba SA pentru înnoirea parcului auto

În ședința Consiliului Județean Alba, din 30 mai, se va supune spre aprobare acordarea unui ajutor individual de minimis pentru majorarea capitalului social al societății „Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA. Este vorba despre o sumă de 195.000 de euro (928.000 de lei), bani necesari pentru înnoirea parcului auto al societății.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se precizează că „Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA solicită majorarea capitalului social prin aport în numerar, pentru realizarea unui program minim de investiţii în active corporale de natura instalaţiilor tehnice şi mijloacelor de transport.

”Având în vedere că în ultimii ani nu au fost realizate investiţii majore în activele societăţii, gradul de uzură al activelor corporale productive existente sunt într-o depreciere continuă, procentul de depreciere fiind de peste 80%. O problemă importantă o reprezintă parcul auto al societăţii Drumuri şi Poduri Locale Alba SA, care este depăşit tehnologic şi moral, mijloacele de transport care sunt în circulaţie nu mai îndeplinesc condiţiile legale pentru a circula pe drumurile publice. Pe lângă gradul ridicat de poluare acestea sunt consumatoare de resurse costurile de întreţinere, reparaţii sau recondiţionări la unele dintre acestea depăşesc 60% din valoarea de achiziţie a unui bun similar nou”, se arată în documentația care însoțește documentul administrativ.

În cererea sa, directorul Drumuri şi Poduri Locale Alba SA, Vistian Ioan Corlea precizează că în ultimii 8 ani nu au fost realizate investiţii majore în capacitățile tehnice, iar valoarea investițiilor în acest interval a fost de puțin peste 400.000 de lei:

”Analizând evoluţia ritmului investiţiilor de la un an la altul, constatăm că în ultimii 8 ani nu au fost realizate investiţii majore în capacitățile tehnice, care sunt principalul motor al activitățtii unei entități și care creaza beneficii economice viitoare. Valoarea investiţiilor realizate, în perioada 2011-2018, fiind de doar 401.448 lei. De asemenea, analizând gradul de uzură al activelor corporale productive existente, se constată o depreciere continuă a acestora, procentul de depreciere fiind de peste 80%, ceea ce indică necesitatea de înlocuire a acestora. În consecinţa, consider că este necesar și oportun ca pentru realizarea lucrărilor contractate și realizarea indicatorilor propuşi prin bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019, să sprijiniţi societatea în realizarea obiectivelor propuse”, se arată în solicitarea societății.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...