Rămâi conectat

Politică Administrație

Programul România 100: pregătiri pentru aniversarea la 1 decembrie 2018 a 100 de ani de la crearea statului unitar român

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern în ședința de miercuri, 15 ianuarie, a fost demarat Programul România 100 pentru aniversarea la 1 decembrie 2018 a 100 de ani de la crearea statului național unitar român.

Premierul Victor Ponta va conduce Comitetul național pentru organizarea Programului România 100, constituit prin același act normativ, în vederea pregătirii, organizării și coordonării acțiunilor din cadrul acestui program.

Alături de primul-ministru, din Comitetul de organizare mai fac parte vicepremierul pe probleme de securitate națională și reprezentanți ai mai multor ministere printre care Ministerul Apărării Naționale, al Afacerilor Interne, Ministerul de Finanțe, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației Naționale, Secretariatul General al Guvernului, dar și reprezentanți ai Academiei Române și ai Patriarhiei.

Într-o alocuțiune rostită la reuniunea diplomației române din vara anului trecut, premierul Victor Ponta le-a cerut reprezentanților României să sprijine acest proiect.

„Guvernul va construi (…) un proiect pentru România 100. În 2018, România, în forma sa actuală, împlinește 100 de ani și cred că România în primul rând propriilor noștri cetățeni, dar și partenerilor noștri externi trebuie să se prezinte așa cum este la împlinirea unei vârste fragede pentru o țară cu 100 de ani, ce am realizat în acești 100 de ani, ce n-am realizat în acești 100 de ani și ce dorim în perioada următoare.

Sursa: AGERPRES


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea