Rămâi conectat

Actualitate

Programul „Casa Verde fotovoltaice”, la bloc: Când va începe sesiunea ETAPIZATĂ de depuneri a dosarelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul „Casa Verde fotovoltaice”2022, la bloc: Când va începe sesiunea ETAPIZATĂ de depuneri a dosarelor

Luni seara, ministrul Mediului a vorbit despre programul ”Casa Verde”, precizând că există buget pentru a-i finanța pe toți cei care au depus dosare în acest sens. De asemenea, Tanczos Barna a precizat că noi depuneri se vor face în primăvară.

Avem buget pentru 2022 suficient de mare ca să finanțăm toate dosarele

Ministrul Mediului a vorbit la Digi 24 despre programul ”Casa Verde” despre care spune că există bani pentru toți beneficiariii care și-au depus dosare până acum. De asemenea, ministrul Tanczos Barna a adâugat că din primăvară va începe o sesiunea de depunere, etapizată.

”Îi pot asigura pe toți cei care au depus dosarele în decembrie la instalatori, și pe toți cei 45.614 de beneficiari potențiali, că toți cei care trec de filtrul de eligibilitate și de finanțare, vor fi finanțați în 2022. Avem buget pentru 2022 suficient de mare ca să finanțăm toate dosarele. Deci vom finanța întregul pachet, pentru că este o nevoie și o cerere uriașă.

Va trebui să continuăm acest program în așa fel încât să ajungem la o etapizare lunară, și lună de lună să putem avea sesiuni de depunere pentru panouri fotovoltaice. Este soluția ideală pentru gospodăriile care sunt afectate de prețul ridicat al energiei electrice”, spune ministrul Mediului.

Blocurile reprezintă o provocare

În timp ce panourile votaice sunt o idee excelentă pentru case, ministrul Mediului spune că implementarea acestora la blocuri este dificilă.

”Avem o provocare destul de mare în ceea ce privește blocurile. Pentru că acolo este o proprietate indiviză, comună, este greu de stabilit cum și cine va beneficia de o capacitate instalată. Lucrurile se complică un pic la blocurile cu multe etaje, dar pentru casele individuale este soluția ideală, și va trebui să mergem mai departe. Trebuie să ajungem la sute de mii de gospodării care să beneficieze de sprijin și să instaleze asemenea capacități”, spune ministrul.

Dosarele se vor putea depune din primăvară

Ministul Tanczos Barna a mai precizat că momentan nu se mai pot depune dosare pentru progamul ”Casa Verde”, însă el speră ca din primăvară oamenii să poată aplica, etapizat, pentu acest proiect.

”Beneficiarii care au depus actele până acum vor intra în faza de evaluare. Momentan nu se mai acceptă noi dosare, dar probabil după martie, aprilie, putem ajunge la faza la care intrăm într-o sesiune de depunere etapizată, lunară.

Acum, este o provocare mare analiza și verificarea acestor dosare, dar se va găsi soluția și va crește capacitatea administrativă ca să intre pe un făgaș normal.

Se va stabili un criteriu corect de ordine în care să intre fiecare instalator cu dosare în evaluare, astfel încât să nu fie nici la întâmplare, să nu fie nici stabilit arbitrar de o persoană sau alta. Vom stabili o regulă clară săptămâna viitoare. Deja intră în faza de încărcare în sistemul informatic toate dosarele.

Toate firmele de instalare au depus până pe 4 ianuarie câte o listă cu potențialii beneficiari, dosarele vor fi încărcate în ianuarie, după un program stabilit pentru fiecare companie”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, la Digi24.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea