Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

PROGRAM „Strugurele de Aur” 2019: Festival Național de Folclor la Alba Iulia și Jidvei. Tineri interpreți participanți și premiile oferite la cea de-a XIX-a ediție

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2019, la Alba Iulia și Jidvei. Tineri interpreți participanți și premiile oferite la cea de-a XIX-a ediție.

De-a lungul timpului, compania Jidvei a avut în vedere preocuparea de a contribui la conservarea și promovarea culturii tradiționale românești. Organizat în inima țării, Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2019 aduce împreună tineri interpreți de folclor, soliști, dar și personalități de marcă a foclorului românesc, care sunt adevărate modele dedăruire.

Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 4-8 septembrie la Alba Iulia și Jidvei. Înițiat și susținut de către compania Jidvei, Festivalul prezintă toate argumentele unei competiții remarcabile, concurenții având șansa să evolueze în concurs.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

PROGRAM:

MIERCURI – 4 SEPTEMBRIE – ALBA IULIA: CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

18.00 – 19.50 – CONCURS
TRANSMISIUNI ÎN DIRECT TVR1
înregistrare TVR1 – „Tezaur Folcloric”

20.15-22.15 —RECITALURI: Florentina ți Petre Giurgi, Zinaida Bolboceanu, Floriea Zaha, Mariana Deac, Reta Rus, Viorica Macovei, Leontina Fârcaș și grupul vocal -Muguri de Tezaur”, Ansamblul Jidvei, laureați ai Festivalului Național „Strugurele de Aur” și tineri interpreți de folclor.

JOI – 5 SEPTEMBRIE – ALBA IULIA: CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

18.00 – 19.50 – CONCURS
transmisiuni În direct tvr1
înregistrare TVR! – .Tezaur Folcloric”

20.15- 22.15 – RECITALURI: Traian Jurchela, Mariana loncscu Căpitănescu, Nina Predescu, Robert Târnăveanu, Cristian Fodor, Ansamblul Jidvei – „Junii de la Jidvei” și „Fetele de la Jidvei”,soliști ai Ansamblului Folcloric al Județului Alba, laureați ai Festivalului „Strugurele de Aur” și tineri interpreți de folclor.

VINERI – 6 SEPTEMBRIE – ALBA IULIA: CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

18.00 – 19.15 – GALA LAUREAȚILOR
TRANSMISIUNI ÎN DIRECT TVR1
Iulian Băluțel, Laura Lavric, Ioana Bocșa, Sergiu Cipariu, Constantin Lătărețu, Roman Bugar, Alexandru Pal și Roxana Reche, Ansamblul Jidvei, laureați ai Festivalului „Strugurele de Aur” și tineri interpreți de folclor.

DUMINICĂ – 8 SEPTEMBRIE – JIDVEI: PIAȚA CENTRALĂ

11.00 – 18.30 – SPECTACOL DE MUZICĂ POPULARĂ

susținut de artiști din Transilvania,regizat și prezentat de Marinela Baba

19.00 – 2230 – ECOUL GALEI LAUREAȚILOR ȘI RECITALURI: Nicolac Furdui Iancu, Zinaida Bolboceanu, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu, Reta Rus, Leontina Fărcaș și grupul vocal „Muguri de Tezaur”, Iulian Băluțel – Marele Premiu al Festivalului „Strugurele de Aur” ediția 2018, Ansamblul Jidvei, laureați ai Festivalului „Strugurele de Aur” și tineri interpreți de folclor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Amplasarea RADARELOR în primele două zile de Paște 2024, în județul Alba. Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 5-6 aprilie Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 5-6 aprilie 2024. Citește și: Paște fericit • Mesaje de Paște • Urări de Paște • Felicitări de Paște […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea