Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Profesorul de la Școala ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, bănuit de corupere sexuală a minorilor: “Sunt acuzaţii false pe care trebuie să le resping”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Profesorul de educație fizică de la Școala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, Viorel Oargă, cercetat de poliție pentru corupere sexuală a minorilor, susține că este nevinovat și că ”există situații situații la educație fizică când se poate realiza un contact fizic.

 “Sunt acuzaţii false pe care trebuie să le resping. M-am apropiat de o elevă mai mult pentru că a fost o vreme bolnavă şi a venit la ora de educaţie fizică. Eu am pus mâna pe umărul ei şi am zis bravo, mă bucur că ai venit la ora de educaţie fizică. Sunt situaţii la educaţie fizică când se poate realiza un contact fizic”, a declarat profesorul pentru stirile protv.

Reamintim că pe numele profesorului există mai multe sesizări din partea unor părinți care au reclamat un comportament neadecvat al acestuia la ore. Mai exact, că acesta atinge fetele, le vorbeşte vulgar şi le jigneşte.

Directorul şcolii susţine că profesorul a mai avut şi alte reclamaţii în trecut.

“A mai avut în 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii – corecţie cu mătura – care s-a soldat cu un dosar penal şi o condamnare de 4 luni cu suspendare. Totul a pornit de la sesizările părinţilor care au reclamanat că profesorul are un limbaj şi un comportament neadecvat faţă de elevi. Limbaj vulgar, jigniţi copiii, făcuţi în toate formele. Vorbim de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 anii, că ar pipăi fetele, că le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denotă tentă sexuală” , a declarat Ramona Popa – director Şcoala Generală “Vasile Goldis” Alba Iulia.

Bărbatul are o vechime de 40 de ani în învățământ și, de mai bine de 20 de ani este la această școală.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a demarat o anchetă, iar în zilele următoare vor veni şi cu primele concluzii.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba au declarat că au început o anchetă, după ce au primit sesizări de la conducerea școlii.

Referitor la situatia neplacută ivită la Scoala Gimnazială  ”Vasile Goldiș” precizăm că ISJ Alba a luat cunoștintă de aspectele sesizate de conducerea unității de invățământ. S-a constituit o comisie la nivel de inspectorat care să supravegheze desfășurarea procedurilor legale în speța de față. S-a solicitat implicarea organelor de cercetare penală și a Direcției pentru Protecția Copilului Alba.

Conducerea IȘJ Alba condamnă categoric posibilitatea comiterii unor astfel de fapte, iar în cazul în care se va stabili vinovăția vreunui cadru didactic se va respecta legea, care va duce pana la desfacerea contractului de muncă, pe lângă răspunderea penala a vinovatului”, potrivit IȘJ Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea