Profesorul de la Școala ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, bănuit de corupere sexuală a minorilor: “Sunt acuzaţii false pe care trebuie să le resping”

Profesorul de educație fizică de la Școala „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, Viorel Oargă, cercetat de poliție pentru corupere sexuală a minorilor, susține că este nevinovat și că ”există situații situații la educație fizică când se poate realiza un contact fizic.

 “Sunt acuzaţii false pe care trebuie să le resping. M-am apropiat de o elevă mai mult pentru că a fost o vreme bolnavă şi a venit la ora de educaţie fizică. Eu am pus mâna pe umărul ei şi am zis bravo, mă bucur că ai venit la ora de educaţie fizică. Sunt situaţii la educaţie fizică când se poate realiza un contact fizic”, a declarat profesorul pentru stirile protv.

ELIT

Reamintim că pe numele profesorului există mai multe sesizări din partea unor părinți care au reclamat un comportament neadecvat al acestuia la ore. Mai exact, că acesta atinge fetele, le vorbeşte vulgar şi le jigneşte.

Directorul şcolii susţine că profesorul a mai avut şi alte reclamaţii în trecut.

Mihail David - 2020

“A mai avut în 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii – corecţie cu mătura – care s-a soldat cu un dosar penal şi o condamnare de 4 luni cu suspendare. Totul a pornit de la sesizările părinţilor care au reclamanat că profesorul are un limbaj şi un comportament neadecvat faţă de elevi. Limbaj vulgar, jigniţi copiii, făcuţi în toate formele. Vorbim de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 anii, că ar pipăi fetele, că le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denotă tentă sexuală” , a declarat Ramona Popa – director Şcoala Generală “Vasile Goldis” Alba Iulia.

Bărbatul are o vechime de 40 de ani în învățământ și, de mai bine de 20 de ani este la această școală.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a demarat o anchetă, iar în zilele următoare vor veni şi cu primele concluzii.

La rândul lor, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba au declarat că au început o anchetă, după ce au primit sesizări de la conducerea școlii.

Referitor la situatia neplacută ivită la Scoala Gimnazială  ”Vasile Goldiș” precizăm că ISJ Alba a luat cunoștintă de aspectele sesizate de conducerea unității de invățământ. S-a constituit o comisie la nivel de inspectorat care să supravegheze desfășurarea procedurilor legale în speța de față. S-a solicitat implicarea organelor de cercetare penală și a Direcției pentru Protecția Copilului Alba.

Conducerea IȘJ Alba condamnă categoric posibilitatea comiterii unor astfel de fapte, iar în cazul în care se va stabili vinovăția vreunui cadru didactic se va respecta legea, care va duce pana la desfacerea contractului de muncă, pe lângă răspunderea penala a vinovatului”, potrivit IȘJ Alba.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Albaiulean 3 martie 2018 at 10:20

Sa plece la pensie…la fotbal la vreo echipa de baieti,ca sa dispara suspiciunile de…….Pa !

MAMĂ 5 martie 2018 at 2:02

Weceule și fiica mea e la acceasi scoala și sincer de foarte mulți ani am avut o bănuială fata de pedofilu asta.VREAU SA SE FACĂ ODATĂ DREPTATE ÎN ȘCOALĂ RESPECTIVA ÎN ACEEAȘI ȘCOALĂ ESTE O DOAMNA NUMITA DOCTOR DAR EA ARE PROBLEME PSIHICE INTRO INSTITUȚIE ȘCOLARĂ MEDIC CU PROBLEME PSIHICE VREAU SA SE IA MASURI ÎMPOTRIVA ACELUI PEDOFIL ȘI ÎMPOTRIVA DOAMNEI CICĂ DOCTOR

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...