Rămâi conectat

Economie

Producţie record şi de calitate superioară la Fabrica de Zahăr Bod

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Producătorul din Braşov a investit în tehnologie şi a ales să sprijine mai mult cultivatorii de sfeclă de zahăr.

Fabrica de Zahăr Bod, unul dintre cei mai importanţi producători din domeniu în România şi colaborator al cultivatorilor de sfeclă de zahăr din judeţul Alba preconizează o recoltă de calitate superioară pentru anul acesta. Materia primă are o concentraţie ridicată de zahăr, iar cantitatea mare recoltată în toamnă a adus rezultate îmbucurătoare pentru investitorii în domeniu. Fabrica de Zahăr Bod a reuşit astfel să-şi valorifice producţia prin comenzi în avans, fiind asaltat de clienţi din ţară, dar şi de peste hotare.

Solicitări de peste 10.000 de tone de zahăr, la începutul procesului de producţie

Elit - Gustul Desăvârșit

„Avem cereri de peste 10.000 de tone de zahăr, până la acest moment. Este o cantitate importantă, ţinând cont că ne aflăm abia la începutul procesului de producţie din acest an”, a declarat managerul Fabricii de Zahăr Bod, Dan Tartagă.

În această perioadă este în plină desfăşurare campania de recoltare şi procesare, sfecla de anul acesta fiind cu un conţinut ridicat de zahăr, de 18%. „Anul acesta s-au obţinut 40 de tone de sfeclă la hectar, iar planta este de calitate superioară. Producţia sporită şi proprietăţile materiei prime ne îndreptăţesc să estimăm că vom avea un zahăr de calitate, obţinut cu randament înalt pe banda de procesare”, este de părere omul de afaceri braşovean.

Zahăr de calitate superioară, datorită recoltei din acest an

În ceea ce priveşte calitatea zahărului de anul acesta, procesatorul de zahăr din Braşov susţine că va fi obţinut un produs superior, ce îndeplineşte condiţiile cele mai importante. Este vorba despre coloraţia superioară, albă a zahărului, granulaţia uniformă, fără impurităţi, cu umiditate scăzută. Acestea sunt datorate procesului de recoltare cu ajutorul utilajelor moderne, dar şi procesului tehnologic performant. „Avem cel mai mic preţ la zahăr de pe piaţa internă, aproximativ 3 lei+TVA, pe kilogram. Suntem singurii care producem zahăr doar din sfeclă şi este cunoscută preferinţa consumatorilor pentru zahărul de Bod, datorită calităţilor sale deosebite”, a spus managerul Dan Tartagă.

Investiţiile în procesul tehnologic şi-au dovedit eficienţa

Aceste rezultate au fost posibile nu numai datorită condiţiilor naturale care au permis utilizarea unei recolte de sfeclă de zahăr de calitate superioară, ci şi investiţiilor în tehnologia de producţie. La Fabrica de Zahăr Bod, sumele ce au fost destinate îmbunătăţirii procesului tehnologic depăşesc câteva milioane de euro. Creşterea randamentului fabricii a fost posibil şi prin achiziţionarea cazanelor şi turbinelor de abur, în valoare de peste 2 milioane de euro.

Interes manifestat de firme de peste hotare

Efortul financiar nu a rămas însă nerăsplătit. Acum Fabrica de Zahăr Bod este un producător de referinţă, fiind căutat de firme din industria alimentară românească şi europeană. În condiţiile actuale dificile din punct de vedere economic, succesul procesatorilor de zahăr ar putea reprezenta un punct de valoare pentru calitatea produselor fabricate de investitorii autohtoni. Fabrica de Zahăr Bod, spre exemplu ar putea să ajungă să încheie relaţii de afaceri cu firme din Ungaria, Slovenia, Cipru, Spania şi Portugalia, care au apreciat calitatea zahărului românesc şi preţul bun. Reprezentanţii fabricii au declarat că se aşteaptă la comenzi importante din aceste zone ale Europei, dar şi din alte ţări.

Program de sprijin pentru cultivatorii de sfeclă

Fabrica de Zahăr Bod oferă agricultorilor din judeţul Alba care cultivă sfeclă de zahăr, pentru anul 2012, sprijin financiar, suplimentar celui asigurat de la stat. În total, cultivatorii pot obţine până la 9.000 de lei pentru hectarul de sfeclă cultivat, sumă la care se vor adăuga şi bonusuri.

Pentru contractele încheiate pe 2012, Fabrica de Zahăr Bod se angajează să prefinanţeze şi sămânţa de sfeclă, erbicidele şi îngrăşămintele necesare pentru înfiinţarea culturii, iar, la recoltare, fabrica va asigura încărcarea şi transportul sfeclei de la locul de depozitare.

(R.C.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Anunț de presă privind începerea proiectului Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț de presă

MONTANA-POPA S.R.L. anunta lansarea proiectului cu titlul ” Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.” proiect  nr. RUE M2-AGRI-2635 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituite prin OUG nr 61/2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Anteprenoriatului si Turismului (MAT) si Agentia pentru IMM, Atragerea de Investitii si Promovarea Exportului ( AIMMAIPE), respectiv 21.06.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii MONTANA-POPA S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii din domeniul agroalimentar prevăzuți de O.U.G nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 682,810.20 lei (valoarea totala) din care : 593,748 lei grant si 89,062.20 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

[Date de Contact]

Persoană de contact:

Popa Ioan

[email protected], 0258 711 511


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

ANUNȚ LANSARE PROIECT – „cerere finanțare” proiect nr. RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, beneficiar DULCERIA SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț lansare proiect

Elit - Gustul Desăvârșit

DULCERIA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul „cerere finanțare” proiect nr RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, instituită prin OUG nr 61/06 mai 2022.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu AIMMAIPE TG.MUREȘ, respectiv 20.06.2022.
Obiectivul   proiectului   îl   reprezintă   sprijinirea   beneficiarilor   din   domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

– menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 42,422.24 (valoarea totala) din care: 36,888.9000 lei grant si 5,533.3400 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor  sale  sociale  și  asupra  pregătirii  unei  redresări  verzi,  digitale  și  reziliente  a economiei, Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și  de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.

DULCERIA SRL, CUI 37450730, Adresă sediu social: str.Barbu Lautaru, nr.18, oraș Teiuș, jud. Alba

Persoană de contact:

Nume, prenume: MODOL MARIANA-ELENA

Email [email protected], telefon 0766262011


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis duminică seara printr-un comunicat de presă că, creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.

Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.
Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea