Rămâi conectat

Economie

Producţie record şi de calitate superioară la Fabrica de Zahăr Bod

Publicat

în

Producătorul din Braşov a investit în tehnologie şi a ales să sprijine mai mult cultivatorii de sfeclă de zahăr.

Fabrica de Zahăr Bod, unul dintre cei mai importanţi producători din domeniu în România şi colaborator al cultivatorilor de sfeclă de zahăr din judeţul Alba preconizează o recoltă de calitate superioară pentru anul acesta. Materia primă are o concentraţie ridicată de zahăr, iar cantitatea mare recoltată în toamnă a adus rezultate îmbucurătoare pentru investitorii în domeniu. Fabrica de Zahăr Bod a reuşit astfel să-şi valorifice producţia prin comenzi în avans, fiind asaltat de clienţi din ţară, dar şi de peste hotare.

Solicitări de peste 10.000 de tone de zahăr, la începutul procesului de producţie

Electrica Furnizare Discount

„Avem cereri de peste 10.000 de tone de zahăr, până la acest moment. Este o cantitate importantă, ţinând cont că ne aflăm abia la începutul procesului de producţie din acest an”, a declarat managerul Fabricii de Zahăr Bod, Dan Tartagă.

În această perioadă este în plină desfăşurare campania de recoltare şi procesare, sfecla de anul acesta fiind cu un conţinut ridicat de zahăr, de 18%. „Anul acesta s-au obţinut 40 de tone de sfeclă la hectar, iar planta este de calitate superioară. Producţia sporită şi proprietăţile materiei prime ne îndreptăţesc să estimăm că vom avea un zahăr de calitate, obţinut cu randament înalt pe banda de procesare”, este de părere omul de afaceri braşovean.

Zahăr de calitate superioară, datorită recoltei din acest an

În ceea ce priveşte calitatea zahărului de anul acesta, procesatorul de zahăr din Braşov susţine că va fi obţinut un produs superior, ce îndeplineşte condiţiile cele mai importante. Este vorba despre coloraţia superioară, albă a zahărului, granulaţia uniformă, fără impurităţi, cu umiditate scăzută. Acestea sunt datorate procesului de recoltare cu ajutorul utilajelor moderne, dar şi procesului tehnologic performant. „Avem cel mai mic preţ la zahăr de pe piaţa internă, aproximativ 3 lei+TVA, pe kilogram. Suntem singurii care producem zahăr doar din sfeclă şi este cunoscută preferinţa consumatorilor pentru zahărul de Bod, datorită calităţilor sale deosebite”, a spus managerul Dan Tartagă.

Investiţiile în procesul tehnologic şi-au dovedit eficienţa

Aceste rezultate au fost posibile nu numai datorită condiţiilor naturale care au permis utilizarea unei recolte de sfeclă de zahăr de calitate superioară, ci şi investiţiilor în tehnologia de producţie. La Fabrica de Zahăr Bod, sumele ce au fost destinate îmbunătăţirii procesului tehnologic depăşesc câteva milioane de euro. Creşterea randamentului fabricii a fost posibil şi prin achiziţionarea cazanelor şi turbinelor de abur, în valoare de peste 2 milioane de euro.

Interes manifestat de firme de peste hotare

Efortul financiar nu a rămas însă nerăsplătit. Acum Fabrica de Zahăr Bod este un producător de referinţă, fiind căutat de firme din industria alimentară românească şi europeană. În condiţiile actuale dificile din punct de vedere economic, succesul procesatorilor de zahăr ar putea reprezenta un punct de valoare pentru calitatea produselor fabricate de investitorii autohtoni. Fabrica de Zahăr Bod, spre exemplu ar putea să ajungă să încheie relaţii de afaceri cu firme din Ungaria, Slovenia, Cipru, Spania şi Portugalia, care au apreciat calitatea zahărului românesc şi preţul bun. Reprezentanţii fabricii au declarat că se aşteaptă la comenzi importante din aceste zone ale Europei, dar şi din alte ţări.

Program de sprijin pentru cultivatorii de sfeclă

Fabrica de Zahăr Bod oferă agricultorilor din judeţul Alba care cultivă sfeclă de zahăr, pentru anul 2012, sprijin financiar, suplimentar celui asigurat de la stat. În total, cultivatorii pot obţine până la 9.000 de lei pentru hectarul de sfeclă cultivat, sumă la care se vor adăuga şi bonusuri.

Pentru contractele încheiate pe 2012, Fabrica de Zahăr Bod se angajează să prefinanţeze şi sămânţa de sfeclă, erbicidele şi îngrăşămintele necesare pentru înfiinţarea culturii, iar, la recoltare, fabrica va asigura încărcarea şi transportul sfeclei de la locul de depozitare.

(R.C.)

Publicitate

Economie

Comunicat de presă: UAT COMUNA SĂLIȘTEA anunță demararea proiectului: „ÎNFIINȚARE CENTRU COMUNITAR ÎN SATUL SĂLIȘTEA, COMUNA SĂLIȘTEA”, COD SMIS 151738

Publicat

în

UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ COMUNA SĂLIȘTEA, în calitate de beneficiar, cu sediul în sat Săliștea, com. Săliștea, str. Joseni, nr. 447, Jud. Alba, Cod 517655, România, derulează proiectul „ÎNFIINȚARE CENTRU COMUNITAR ÎN SATUL SĂLIȘTEA, COMUNA SĂLIȘTEA”, COD SMIS 151738, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza Contractului de finanțare nr. 7256 din 24.11.2021 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014 – 2020, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Organism Intermediar.

Programul de finanțare: Programul Operațional Regional 2014-2020

Axa Prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale

Electrica Furnizare Discount

Prioritatea de investiții 8.1 – Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități

Obiectivul general al proiectului: Obiectivul general al proiectului „ÎNFIINȚARE CENTRU COMUNITAR ÎN SATUL SĂLIȘTEA, COMUNA SĂLIȘTEA”, îl constituie creșterea nivelului de accesibilitate al populației la serviciile de sănătate și comunitare în comuna Saliștea, reducând inegalitățile legate de starea de sănătate prin consolidarea asistenței medicale primare, și promovând incluziunea socială, prin dezvoltarea infrastructurii locale de servicii sociale și de sănătate.

Obiectivele specifice:

1. Înfiintarea unui Centru Comunitar Integrat care să ofere servicii medico-socio-educaționale destinate în special persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, în 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
2. Dotarea și echiparea Centrului Comunitar Integrat, în vederea funcționării optime, cu dotări medicale, nemedicale și echipamente tehnologice, în 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
3. Îmbunătățirea accesului persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile la piața forței de muncă, prin colaborarea cu un voluntar aparținând grupurilor vulnerabile, în 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Locul de implementare: Județul Alba, Comuna Salistea, Satul Salistea, str. Joseni, nr. 447, jud. Alba, CF nr. 73455.

Valoarea totală a proiectului: este de 528.662,26 lei, asistență financiară nerambursabilă 478.000,39 lei (din care 334.600,28 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională și 133.840,09 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată din bugetul de stat).

Perioada de implementare: 33 luni
Dată începere proiect: 01.04.2021
Dată finalizare proiect: 31.12.2023

DATE DE CONTACT

U.A.T.
COMUNA SĂLIȘTEA

sat Săliștea, com. Săliștea, str. Joseni, nr. 447, Jud. Alba, Cod 517655, România
Tel. 0258762101/ fax. 0258762007/ e-mail. [email protected]
Manager de proiect:  Chiriluț Marcel Teofil

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă: Finalizare proiect capital de lucru pentru ARHITECT MAGDA SRL

Publicat

în

ARHITECT MAGDA SRL anunța finalizarea proiectului cu titlul: GRANT PENTRU CAPITAL DE LUCRU SC ARHITECT MAGDA SRL, proiect nr. RUE  M2-14642,  implementată de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, MEEMA și Agenția pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE) în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.

Obiectivul proiectului: Obiectul contractului îl reprezintă ajutorul de stat acordat sub formă de grant pentru capital de lucru, prin Măsura Granturi pentru capital de lucru.

Proiectul s-a derulat in intervalul perioadei de maxim 180 zile, calculate din momentul plății ajutorului Financiar din partea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, MEEMA și Agenția pentru IMM, respectiv M2-14642 din 29.07.2021.

Electrica Furnizare Discount

Rezultatele finale în urma implementării proiectului: Menținerea /suplimentarea numărului de angajați existenți la data înscrierii electronice pentru o perioadă de minim 6 luni de la obținerea finanțării și combaterea efectelor negative ale crizei provocate de COVID-19 asupra activității societății ARHITECT MAGDA SRL

Valoarea totală a proiectului:  100.136,7675 RON

Valoarea grantului: 87.075,45 RON

Cofinanțare: 13.061,3175 RON

 „Proiect cofinanțat din FONDUL EUROPEAN DE DEZVOLTARE REGIONALA prin Programul PROGRAMUL OPERAȚIONAL COMPETITIVITATE, Axa prioritară 3-Sprijinirea IMM-urilor ca reacție la pandemia COVID-19, Prioritatea de investiții 3d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare” 

Persoană de contact:

Sorin Stefan MAGDA

Tel: 0722678174, email: [email protected]

ARHITECT MAGDA SRL

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă: Finanțare nerambursabilă pentru reabilitarea și modernizarea Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București

Publicat

în


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare