Rămâi conectat

Sport

Problemele financiare afectează lotul Unirii Alba Iulia! Jucători importanți părăsesc gruparea “alb-negrilor”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia este divizionara terță din județ ce are probleme financiare în această perioadă, în pauza competițională. Elevii antrenorului Adrian Bicheși au intrat în vacanță cu restanțe salariale, două-trei luni, iar oficialii clubului sunt nevoiți să abordeze partea secundă a stagiunii cu o strategie încadrată într-un buget redus, neavând suficiente soluții pentru acoperirea chetuielilor.

Această criză a afectat din plin planurile oficialilor uniriști și în privința băncii tehnice, iar după toate probabilitățile se va continua și în retur sub comanda lui Adrian Bicheși, deși se putea renunța la serviciile antrenorului principal întrucât nu și-a îndeplinit obiectivul din tur, o clasare pe locurile 1-4 (cum s-a petrecut cu Adorian Himcinschi, în urmă cu un an). Tocmai din acest motiv, discuțiile pentru aducerea lui Mihai Manea de la CS Ocna Mureș au intrat în impas în ultima perioadă, în condițiile în care se anunță vremuri grele pe “Cetate”.

*S. Mureșan, P. Păcurar și Vitinha și-au primit actele

Conform unor surse autorizate, unii dintre jucătorii importanți ai Unirii Alba Iulia în prima parte a campionatului au primit acceptul conducerii să plece fără pretenții financiare, în condițiile în care renunță la drepturile pe care le aveau de primit. Pe respectiva listă sunt nume precum cele ale lui P. Păcurar, Vitinha, Potopea, S. Mureșan sau Cl. Oara, fotbaliști liberi să-și caute noi angajamente, dintre fotbaliștii exponențiali rămânând pe baricade, într-o conjunctură dificilă, Selagea, I. Grozav sau Al. Giurgiu (cei ce au și grupe în cadrul Centrului de copii și juniori). De asemenea, Cl. Oara este dorit de alte formații din județ, CSU Alba Iulia sau Sportul Petrești. “Le-am dat documentele lui Mureșan, Vitinha și P. Păcurar. Nu ne opunem plecărilor unor fotbaliști care și-au găsit echipe unde sunt mai bine plătiți”, a spus Mihai Dăscălescu, președintele Consiliului Director al AFC Unirea Alba Iulia.

*P. Păcurar și Vitinha, pe lista Metalurgistului

Dacă S. Mureșan s-a întors la Industria Galda, iar Potopea este aproape să semneze cu Performanța Ighiu, P. Păcurar și Vitinha sunt ținte interesante pentru o altă conjudețeană, Metalurgistul Cugir, ce i-ar dori în efectivul cu care va ataca primăvara fotbalisticăAsta în cazul în care negocierile se vor încheia favorabil, respectivii jucători mai având și alte oferte, gen UTA Arad sau Minaur Baia Mare – în cazul lui Păcurar. Va fi extrem de dificil returul pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, ce are prevăzută reunirea în 21 ianuarie, în actuala conjunctură, părăsită de echipieri de bază, cu un lot slăbit valoric, restanțe acumulate și fără siguranța asigurării resurselor financiare pentru stagiunea de primăvară. Clasată pe poziția a noua în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, Unirea Alba Iulia a strâns 19 puncte în tur, în care a avut obiectiv atacarea promovării în Liga a 2-a, dar nu este deloc liniștită, ba dimpotrivă.

Așadar se poate spune că “semne rele are anul” pentru “alb-negri”, ce suferă din motive financiare, formația albaiuliană fiind singura din județ ce nu se bazează pe sprijinul autorităților locale. O soluție extremă ar fi cedarea juniorului Răzvan Ivan, golgheterul turului, cu 4 reușite, fundaș ce se găsește pe lista mai multor cluburi din eșaloanele superioare, așteptându-se concretizarea unei propuneri considerate satisfăcătoare, UTA Arad și “U” Cluj fiind interesate. Asta până când va încasa de la Anderlecht cei aproximativ 50000 de euro cuveniți în contul transferului lui Nicolae Stanciu de la gruparea belgiană la Sparta Praga, tranșă ce trebuia să-i parvină acum o lună…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Gloria Bistrița-Năsăud – CSU Alba Iulia 3-0 (2-0), eșec drastic în prima etapă din play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gloria Bistrița-Năsăud, liderul Seriei 9 din eșalonul terț, a învins net scor 3-0 (2-0) pe CSU Alba Iulia, în prima etapă din play-off. Dacă în urmă cu o săptămână, pe „Pielarul” din Sebeș, studenții s-au impus și și-au asigurat calificarea matematică în play-off, de data aceasta trupa lui Adrian Falub și-a luat revanșa, ultimele două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea