Rămâi conectat

Sport

Probleme majore de lot pentru liderul Industria Galda înaintea derby-ului de la Ighiu | Performanţa lui Mihai Manea, adversarul din prima „finală” a promovării în Liga a 2-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultimul derby „de Alba” din actuala ediţie a eşalonului terţ, sâmbătă, 29 aprilie, la Ighiu, între Performanţa şi Industria Galda de Jos, este fără îndoială, cel mai important duel dintre conjudeţene.

Asta întrucât vizitatorii se plasează pe prima poziţie a ierarhiei Seriei a 4-a, cu cinci etape înaintea finalului stagional, echipa condusă de Paul Ciucă având şanse de promovare în eşalonul superior. Rivalitatea fotbalistică între cele două comune despărţite de unsprezece kilometri este arhicunoscută, iar acum se consemnează un episod „fierbinte”.

*Cernea – suspendat, D. Lupşan – accidentat

Andrei Cernea, „vedeta” Industriei, golgheterul seriei şi principalul marcator al formaţiilor din Alba va lipsi, fiind suspendat, adăugându-se absenţei îndelungate a apărătorului Ionuţ Cioplântă. În plus, D. Lupşan a suferit zilele trecută o accidentare (probleme la inginali) şi are şanse minime să evolueze, iar Weiner este plecat în Germania. Olar acuză o întindere la coapsă, Al. Man este răcit, dar cei doi sunt recuperabili până la ora jocului. „Performanţa Ighiu reprezintă o formaţie compusă din  jucători experimentaţi, cu personalitate, care formează un grup unit, greu de învins, dovadă fiind şi rezultatele obţinute în retur, când au pierdut un singur meci”, a afirmat Paul Ciucă, preocupat în primul rând de problemele de efectiv.

În mod normal aş avea emoţii mai mari decât la meciul cu Naţional Sebiş. Însă, ţinând cont că este posibil să nu pot folosi aproape jumătate din titularii jocului anterior, nu-mi mai permit să fiu stresat de valoarea adversarului sau de rezultat, ci să fiu precupat de încropirea unui prim unsprezece capabil să se ridice la nivelul aşteptărilor”, a mai adăugat „principalul” liderului, ce mizează pe revenirea lui Baghiu. Industria este invincibilă în retur, a strâns 20 de puncte din 24 posibile şi are o serie de 11 partide consecutive fără eşec

*Mihai Manea: „un derby judeţean în care orice este posibil”

Dincolo, amfitrionii au întregul efectiv la dispoziţie, ighienii bifând şase partide fără a cunoaşte gustul înfrângerii. „Întâlnim Industria Galda, liderul seriei şi se anunţă un meci cu o încărcătură aparte, un derby judeţean în care orice este posibil, cu presiunea pe adversari. Va fi o confruntare importantă pentru noi, ne măsurăm forţele cu o echipă ce se luptă pentru promovare, neînvinsă în primăvară. Ne jucăm şansele, ne dorim să ne continuăm seria bună, iar la final să fim noi cei ce se bucură”, a spus Mihai Manea, antrenorul Performanţei, aflat la al doilea derby „de Alba”, după cel cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia, scor 2-2, din Vinerea Mare.

Manea a oferit şi o caracterizare a Industriei Galda, surpriza Seriei a 4-a în acest campionat. „Paul Ciucă este un antrenor profesionist, ce pune mult suflet şi a transformat Industria Galda într-o echipă «frumoasă», ce se caracterizează prin atitudine şi joc colectiv, rezultatele bune fiind o consecinţă a modului cum abordează fotbalul”, a afirmat Manea.

În turul campionatului, la Galda de Jos s-a înregistrat o remiză albă, la primul duel direct în Liga a 3-a. Pe atunci R. David figura în efectivul ighian, în toamnă egalul oprind Industria să urce pe întâia treaptă a ierarhiei.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea