Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primul zgârie nori, cu 30 de etaje la Alba Iulia. Proiectul PUZ-ului a fost în consultare publică

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primul zgârie nori, cu 30 de etaje la Alba Iulia. Proiectul PUZ-ului a fost în consultare publică

La Alba Iulia, un dezvoltator imobiliar se pregătește să construiască primul „zgârie-nori”, un bloc de 30 de etaje. Pentru a putea pune pe picioare clădirea, dezvoltatorii doresc schimbarea P.U.Z-ului în zona de construcție. Acest lucru ar deranja mai mulți locuitori de pe strada Alcala de Henares, care nu sunt de acord cu această modificare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: VIDEO Știrea ta: Asfaltări pe ploaie la Alba Iulia. Așternutul asfaltic, înlăturat TOTAL sau PARȚIAL, pe cheltuiala constructorului

Ce schimbări prevede modificarea P.U.Z-ului 

– Dezvoltarea pe zona reglementată a străzii Alcala de Henares, până la intersecția cu bulevardul REPUBLICII cu incă 7 metri lațime – teren alocat dezvoltării unei trame stradale cu două benzi pe sens și profil total de 17 metri din care: trotuar 2 metri; pistă biciclete 1 metru; 12 metri carosabil și 2 metri trotuar.

-Continuarea străzii Vasile Alecsandrii cu un profi de 11 metri, pe limita de separație între zona de locuințe colective și dotări complementare și zonă verde, cu străpungere până în Alcala de Henares.

-Dezvoltarea unei zone de dotări învățământ cu teren alocat pentru grădinița și școală.

– Dezvoltarea unei zone verzi centrale, paralele cu străzile Alcala de Henares si Vasile Alecsandrii, care se deservească cartierul.

-Dezvoltarea unei piatete centrale cu parcare subterană dedesubt, și comerț plus servicii perimetral la parterul blocurilor.

-Realizarea unui imobil cu regim de înălțime S+D+P+30E, imobil ce va avea parcări și spații tehnice la subsol si demisol, spații comerciale la parter, birouri pe trei niveluri, un nivel SPA si alte spații recreative, locuințe colective , restaurant la ultimul nivel – în L1b

-Trama stradala va face legatura cu spatiul V3p – parc și restaurant în zona verde;

De ce sunt nemulțumiți oamenii de pe strada Alcara de Henares 

Ne aflăm în sala de sedințe al consiliului local din Alba Iulia unde va avea loc o consultare publică datorită cererii de modificare de P.U.Z pentru strada Alcala de Henares. În acest moment este reglementat nivelul la P+3 etaje, iar proiectul care vrea să se desfășoare pe strada noastră cere ca modificarea să se facă la P+7 etaje plus etaj retras, deci 8 etaje, mai multe blocuri fiind la înălțimea aceasta, plus un turn de P+30. 

Am aflat întâmplător, proiectul nu este pentru strada Alcara de Henares ci este pentru strada Vasile Alecsandri, care este cu o stradă paralelă mai jos. Mi se pare puțin cam ciudat că fix acolo s-a cerut modificarea P.U.Z-ului pentru că acolo este o stradă înfundată.

Noi credem că acest proiect ar dăuna foarte mult bunăstării vieții de pe strada noastră și am venit aici să ne luptăm în consecință ca acest proiect să nu treacă mai departe,” a declarat reprezentatul cetățenilor de pe strada Alcala de Henares, Traian Opruța, pentru ziarulunirea.ro

Conform documentației,”Strada Alcala de Henares, reglementată actual conform PUZ aprobat cu HCL 48/29.05.2020, se prevede a se modifica prin lărgirea profilului la două benzi pe sens ajungând de la un profil de 10 m la un profil de 17 m. Atfel, dezvoltarea se va face numai către latura est, pe proprietatea inițiatorului P.U.Z si pe celelalte proprietăți dispuse la est de stradă.” Latura de Est, menționată anterior, fiind strada Vasile Alecsandri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei de limba germană modernă. A fost selectat pentru cursurile de formare pentru selectarea la faza internațională Maxim Mucenicu, elev de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” Sebeș, a obținut premiul III și mențiune la etapa națională a olimpiadei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea