Rămâi conectat

Societate

Primul Târg de Sãnãtate din Alba, la Gârda de Sus

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

            Locuitorii comunei Gârda de Sus vor beneficia duminicã, 6 noiembrie, de analize medicale gratuite şi informare pe teme de sãnãtate în cadrul primului Târg de  Sãnãtate organizat în judeţul Alba.

 Târgul de Sãnãtate este parte a proiectului strategic „Dezvoltarea Resurselor Umane în Comunitãţi Rurale 2007-2013” implementat prin Fundaţia Romtens din Bucureşti.

 Duminicã, 6 noiembrie, locuitorii din Gârda de Sus îşi pot testa gratuit glicemia, colesterolul, trigliceridele, pot discuta cu medicii de familie prezenţi la Târgul de Sãnãtate pentru stabilirea profilurilor de sãnãtate (consultaţii) individuale pe baza cãrora se vor oferi sfaturi legate de schimbarea stilului de viaţã. Se pot  obţine informaţii cu privire la importanţa schimbãrii stilului de viaţã şi a eliminãrii factorilor de risc precum fumatul, consumul crescut de alcool sau grãsimi, menţinerea unei bune stãri de sãnãtate la locul de muncã; obţinerea de informaţii referitoare la sãnãtatea copiilor. Având în vedere unicitatea proiectului (activitãţi de promovare a sãnãtãţii în mediul rural), Direcţia de Sãnãtate Publicã Alba va participa în cadrul târgului cu o prezentare având ca scop prevenirea şi depistarea precoce a cancerului de sân şi col uterin. Prin prezentarea unui film demonstrativ, femeile din Gârda de Sus vor fi informate despre cum se face  autoexaminarea sânului precum  şi despre beneficiile examenelor medicale preventive.

            Website-ul proiectului este  www.pscr.romtens.ro sau informaţii suplimentare se pot obţine de la biroul din Gârda de Sus, dl. Gheorghe Rădac, telefon: 0736.335.444.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Surpriză neplăcută pentru cetățenii de pe o stradă din Alba Iulia în zi de sărbătoare. Un canal

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Surpriză neplăcută pentru cetățenii de pe o stradă din Alba Iulia în zi de sărbătoare. Miros dezgustător și șobolani din cauza unui canal lăsat deschis de către muncitori Ziua sărbătorii Izvorului Tămădurii nu a fost cea mai fericită pentru cetățenii de pe strada Lalelelor din Alba Iulia. Aceștia trebuie să suporte mirosul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea