Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Primul derby „de Alba”, la Zlatna, mâine, la ora 17.00: AFC Unirea 1924 Alba Iulia – Industria Galda de Jos, în Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda - Surianu Sebes 36 Alba se pregăteşte de primul joc al orgoliilor din eşalonul terţ, la Zlatna duelându-se vineri după-amiază, de la ora 17.00, două dintre reprezentantele sale în Seria a 4-a a Ligii a 3-a, AFC Unirea 1924 Alba Iulia şi Industria Galda de Jos.

Mutat pe Ampoi, din pricina lucrărilor de refacere a gazonului de pe Stadionul „Cetate”, derby-ul judeţean este o confruntare a orgoliilor, în condiţiile în care cele două tabere trăiesc stări diametral opuse.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*S. Culda şi Ad. Matei, absenţi din distribuţia „alb-negrilor”

Tânăra formaţie din Cetatea Marii Uniri este invincibilă în actuala stagiune, însă Radu Andone are de suportat două absenţe de marcă în această partidă, S. Culda şi Ad. Matei, ce au fost eliminaţi runda anterioară în partida externă cu Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. „Ne aşteaptă o partidă foarte dificilă, întâlnim un adversar mult mai experimentat decât noi, Industria Galda, care a pierdut două jocuri consecutive şi, cu siguranţă, va căuta reabilitarea în partida aceasta. Vrem să facem o propagandă fotbalistică judeţului, iar cea mai bună echipă să învingă”, a declarat Mihai Dăscălescu, preşedintele grupării albaiuliene.

O notă de interes aparte este conferită meciului de prezenţa în efectivul găldean a numeroşi jucători cu trecut „alb-negru”, iar pe de altă parte Filip Morar a fost rezolvat şi poate debuta la Unirea, chiar împortiva fostei sale formaţii. Sub comanda lui Paul Ciucă se regăsesc 11 jucători, produse ale clubului unirist, ce au activat în diferite perioade la Unirea, de la juniori până la echipa mare, respectiv Căt. Ştef, Olar, Haiduc, Cioplântă, Boancă, Al. Man, Frenţiu, D. Lupşan, S. Mureşan, A. Câmpean (ce joacă în localitatea natală) sau Vonya.

*AFC Unirea 1924, versus… Unirea

În sezonul trecut, Paul Ciucă, în calitate de anterior al echipei Viitorul Spicul Daia Română, a avut două dueluri cu formaţia proaspăt ajunsă în Liga a 3-a, o victorie, scor 4-0, pe propriul teren şi un eşec, 1-2, în ultima etapă a stagiunii. „Acest derby ne-a prins într-un moment prost, avem absenţe extrem de importante şi suntem cu moralul la pământ. În acest duel nu va exista o favorită, dar suntem conştienţi că cei de la Unirea vor evolua la sacrificiu, va fi meciul cu o mobilizare maximă din partea lor”, a precizat Paul Ciucă, ce nu poate conta pe Al. Man şi Cr. Bodea, piese importante ale angrenajului.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea