Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primii pași spre modernizarea drumului județean DJ 750C: Consiliul Județean Alba solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Primii pași spre modernizarea drumului județean DJ 750C: Consiliul Județean Alba solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Consiliul Județean Alba a solicitat avizul de mediu pentru modernizarea drumului județean DJ 750C, pe traseul Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeț – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremț – Teiuș (DN 1).

Prin modernizarea tronsoanelor de drum DJ 750C, se urmărește creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T de bază prin modernizarea drumului județean DJ 750C pe traseul Sălciua de Sus (DN 75) – Dealu Caselor – Valea Largă – Vale în Jos – Ponor – Râmeț – Valea Mănăstirii – Geoagiu de Sus – Stremț – Teiuș (DN 1).

De asemenea, se urmărește conectarea microregiunii munților Apuseni și a microregiunii Mureșului cu autostrada Sebeș – Turda și crearea unui cadru favorabil valorificării potențialului turistic și economic al zonei, prin reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 750C.

Obiectivul general la care contribuie realizarea lucrării cuprinde și alte beneficii printre care se numără:

– îmbunătățirea calității vieții în comune și modernizarea căilor de acces înspre și dinspre localitate.

– Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport pe o distanță de 41,26 km din DJ 750C cu scopul de a crea un cadru favorabil valorificării potențialului turistic și economic al zonei munților Apuseni.

Starea actuală a drumurilor tratate în cadrul prezentului proiect, este necorespunzătoare unui trafic civilizat, deoarece sistemul rutier existent se prezintă pe tronsonul 1 ca un drum asfaltat de cca 600 ml aflat într-o stare considerabilă de de degradare și pe restul lungimii împietruit, iar pe tronsonul 2 sistemul rutier este realizat din pământ sau pământ în amestec cu piatră și drum care prezintă îmbrăcăminte asfaltică, dar este afectat de alunecări de teren.

Realizarea acestui proiect ar aduce un plus de siguranță și securitate pentru cetățenii care doresc să folosească acest mijloc de transport, reducând riscurile la minim iar intervențiile realizându-se în cel mai scurt timp.

Din punct de vedere economic o infrastructură modernizată și reabilitată ar aduce un plus de carburant și scaderea costului cu întreținerea autovehiculelor, de asemenea ar aduce un surplus de turiști în comună, precum si potentiali investitori.

Din punct de vedere al protecției mediului modernizarea drumului judetean DJ 750C este imperios necesară. Prin realizarea lucrării se va mări gradul de confort și siguranță atât al pietonilor cât și al vehiculelor care circulă pe drumul județean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea