Rămâi conectat

Curier Județean

Primii pași spre modernizarea drumului comunal DC41, din Berghin: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Publicat

în

Primii pași spre modernizarea drumului comunal DC41, din Berghin: Primăria solicită acordul de mediu din partea APM Alba

Primăria comunei Berghin a solicitat avizul de mediu pentru modernizarea drumului comunal DC41, în satele Berghin și Henig. Valoarea investiției este de aproximativ 4.5 milioane lei.

În vederea îmbunătățirii condițiilor de circulație rutieră pe pe drumul comunal DC 41 din comuna Berghin, între km 4+848 – 7+899, Consiliul Local Berghin, ca autoritate contractantă a inițiat acțiunea de modernizare a acestui tronson de drum.

Drumul comunal DC 41 începe din drumul județean DJ 107 în apropierea localității Straja și se termină tot în drumul județean DJ 107 în interiorul localității Berghin și are o lungime totală de 7,899km. Sectorul de drum analizat este situat între km 4+848, în intravilanul localității Henig și km 7+899 în intravilanul localității Berghin și are o lungime de 3051m.

Electrica Furnizare Discount

Prin realizarea investiție se vor sigură următoarele aspecte pozitive:

•Asigurare siguranței în exploatare;
•Îmbunătățirea gradului de confort al transportatorilor și călătorilor;
•Îmbunătățirea gradului de confort/siguranță al locuitorilor și locuințelor din zona drumului comunal;
•Micșorarea emisiilor de noxe în atmosferă;
•Creșterea siguranței transportului auto și pietonal;
•Creșterea vitezelor de circulație și reducerea timpilor de parcurs respectiv de așteptare;
•Îmbunătățirea aspectului localității.
•Întrținerea mai ușoară și mai eficientă.
•Asigurarea accesului la obiectivele socio-culturale din oraș.

Lucrările prevăzute prin prezentul proiect se vor realiza pe amplasamentul existent al drumului comunal DC41 în intravilanul și extravilanul comunei Berghin. Suprafață ce urmează să fie ocupată de investiție aparține domeniul public conform Legii 82/1998 și este administrată de Consiliul Local al Comunei Berghin.

Suprafața totală construită este de aproximativ 21.500mp, reprezentând partea carosabilă, acostamente, șanțuri, podețe, drumuri laterale și accese la proprietăți.

Lucrările ce urmează a se realiza:

•Asupra părții carosabile prin modernizarea acesteia cu straturi asfaltice și structura rutieră capabilă să preia traficul din zona, cel actual și cel de perspectiva.
•Asupra dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor de suprafața și de infiltrații prin realizarea de șanțuri trapezoidale, șanțuri ranforsate, drenuri. Apele colectate vor fi evacuate prin intermediul podețelor proiectate.
•Asupra acceselor la proprietăți și a drumurilor laterale ce intersectează drumul proiectat.
• Asupra siguranței participanților la trafic prin realizarea de platforme de încrucișare, montarea parapeților de siguranță și realizarea semnalizării orizontale și verticale).

Lucrările propuse a se execută prin prezentul proiect, vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de circulație și a fluenței traficului și vor influența benefic zona atât din punct de vedere ambiental cât și din punct de vedere socio-economic.

Publicitate

Curier Județean

Ajutor de stat pentru creșterea animalelor în 2022. Care este valoarea și cum va fi acordat

Publicat

în

Ajutor de stat pentru creșterea animalelor în anul 2022. Care este valoarea și cum va fi acordat – proiect

Valoarea maximă a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor este de 96 milioane de lei pentru anul 2022, din care 72,771 milioane de lei din credite bugetare, suma încadrându-se în plafonul aprobat pentru perioada 2015 – 2022, respectiv 759,25 de milioane de lei, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), scrie agerpres.ro

„Suma alocată ajutorului de stat pentru anul 2022 este de maximum 96.000 mii lei credite de angajament, din care 41.664 mii lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine şi 54.336 mii lei pentru speciile ovine şi caprine, respectiv 72.771 mii lei credite bugetare, din care 31.583 mii lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine şi 41.188 mii lei pentru speciile ovine şi caprine, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2022”, se menţionează în document.

Citește și: Ajutor de MINIMIS 2022, pentru cultivatorii de legume românești: Cine este eligibil să primească 4.000 de euro

Prin prezentul proiect se stabileşte valoarea totală maximă a ajutorului de stat aprobat pentru perioada 2015 – 2022 necesară acoperirii costurilor administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrului genealogic, precum şi a costurilor aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Electrica Furnizare Discount

Repartizarea sumelor, pe specii, se realizează proporţional cu sumele solicitate prin cererile iniţiale anuale.

Schema de ajutor de stat are perioada de aplicare până în data de 31 decembrie 2022.

„Ajutoarele sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, persoanelor fizice care deţin certificat de producător/atestat de producător, după caz, precum şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul creşterii animalelor”. conform proiectului.

Citește și: Ajutor de MINIMIS 2022, pentru producția de usturoi: Criteriile de eligibilitate

Intensitatea ajutorului de stat este de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrelor genealogice, respectiv de până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terţi sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.

Potrivit proiectului, solicitanţii ajutorului de stat sunt asociaţii sau organizaţii de crescători de animale care prestează serviciile menţionate anterior, acreditate de către Agenţia Naţională pentru Zootehnie (ANZ) „Prof. dr. G. K. Constantinescu” pentru întocmirea şi menţinerea registrelor genealogice ale raselor de animale şi/sau pentru determinarea calităţii genetice a raselor de animale.

De asemenea, solicitanţii trebuie să încheie cu beneficiarii, crescători de animale, cărora le prestează serviciile menţionate anterior contracte care să cuprindă specia, rasa şi numărul de animale, serviciile prestate şi tariful acestora.

Citește și: Amenzi URIAȘE la vânzarea laptelui din fermele de vaci, oi, capre și bivolițe – proiect ANSVSA

Cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutoarelor de stat completate de către solicitanţi, avizate de către ANZ, se depun în perioada 1 – 15 decembrie a anului precedent celui pentru care se solicită ajutorul de stat la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului.

Proiectul completează articolul 19 din Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din Alba, prins la volan fără permis de conducere: S-a ales cu dosar penal

Publicat

în

Bărbat din Alba, prins la volan fără permis de conducere: S-a ales cu dosar penal

Un un bărbat, de 57 de ani, din comuna Șibot, a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 U, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

La data de 18 ianuarie 2022, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 de Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat, de 57 de ani, din comuna Șibot, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 107 U, pe raza comunei, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Acțiune a polițiștilor din Blaj, împreună cu RAR: Două mașini depistate cu defecțiuni tehnice și două certificate de înmatriculare reținute

Publicat

în

Acțiune a polițiștilor din Blaj, împreună cu RAR: Două mașini depistate cu defecțiuni tehnice și două certificate de înmatriculare reținute

Poliţiştii rutieri din Blaj, împreună cu RAR–ul, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost controlate 29 de autovehicule. Două au fost depistate cu defecțiuni tehnice.

La data de 18 ianuarie 2022, poliţişti rutieri din Blaj, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza municipiului Blaj, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme care nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, din care două pentru defecțiuni tehnice, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute două permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare