Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primele doze de Remdesivir, medicament pentru tratarea pacienților cu COVID-19, au ajuns la Spitalul „Victor Babes” din Timisoara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primele 35 de doze de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacientilor infectati cu SARS-CoV-2, care au forme medii si severe ale bolii si sunt internati in sectia ATI, au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.

Managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, a declarat, sambata, ca aceasta prima transa a fost primita in baza contractului semnat si finantat de Comisia Europeana cu compania farmaceutica producatoare, iar dozele ajung pentru tratamentul a sapte pacienti eligibili.

„Este un prim transport. Asteptam ca in perioada urmatoare sa mai primim inca 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienti. Medicamentul a fost distribuit in toata tara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune in tratamentul aplicat pacientilor aflati in stare grava, in Terapie Intensiva.

Noi am administrat acest medicament, prima data, in luna mai, unui pacient intubat si ventilat mecanic. Pana acum am avut rezultate bune. Atunci, am reusit sa obtinem medicamentul fiind cooptati intr-un studiu international. Acum, am primit medicamentul in baza contractului semnat si finantat de Comisia Europeana cu compania farmaceutica producatoare”, a afirmat dr. Cristian Oancea.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeana a Medicamentului, in luna iulie, pentru a fi folosit in tratamentul pacientilor infectati cu noul coronavirus. Romania va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge in tara, in trei transe. Romania este a doua tara, dupa Spania, in ceea ce priveste alocarile europene ale acestui medicament.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea