Primele doze de Remdesivir, medicament pentru tratarea pacienților cu COVID-19, au ajuns la Spitalul „Victor Babes” din Timisoara

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Primele 35 de doze de Remdesivir, medicament antiviral folosit pentru tratarea pacientilor infectati cu SARS-CoV-2, care au forme medii si severe ale bolii si sunt internati in sectia ATI, au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara.

Managerul spitalului, dr. Cristian Oancea, a declarat, sambata, ca aceasta prima transa a fost primita in baza contractului semnat si finantat de Comisia Europeana cu compania farmaceutica producatoare, iar dozele ajung pentru tratamentul a sapte pacienti eligibili.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Este un prim transport. Asteptam ca in perioada urmatoare sa mai primim inca 150 de asemenea flacoane, ceea ce ar asigura necesarul pentru 30 de pacienti. Medicamentul a fost distribuit in toata tara, dar noi am fost printre primii care l-au primit. Remdesivirul a dat rezultate foarte bune in tratamentul aplicat pacientilor aflati in stare grava, in Terapie Intensiva.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Noi am administrat acest medicament, prima data, in luna mai, unui pacient intubat si ventilat mecanic. Pana acum am avut rezultate bune. Atunci, am reusit sa obtinem medicamentul fiind cooptati intr-un studiu international. Acum, am primit medicamentul in baza contractului semnat si finantat de Comisia Europeana cu compania farmaceutica producatoare”, a afirmat dr. Cristian Oancea.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeana a Medicamentului, in luna iulie, pentru a fi folosit in tratamentul pacientilor infectati cu noul coronavirus. Romania va beneficia de 25.000 de flacoane de Remdesivir care vor ajunge in tara, in trei transe. Romania este a doua tara, dupa Spania, in ceea ce priveste alocarile europene ale acestui medicament.

Sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419